Henk Vos, UniteQ: “Groeien lukt alleen met de juiste mensen”

Accon avm - UniteQ

Het familiebedrijf UniteQ ontwikkelt innovatieve hydraulische systemen voor de energiesector en industrie. Sinds enkele jaren maakt het bedrijf een flinke groei door. Een uitbreiding van het managementteam én de verhuizing naar een nieuwe locatie zijn belangrijke mijlpalen. Hiervoor krijgt het bedrijf ondersteuning van acconavm adviseur Ron Hennes.

Over UniteQ

UniteQ ontwikkelt, upgradet en reviseert hydraulische systemen en producten voor o.a. de energiesector en industrie. Het innovatieve bedrijf opereert internationaal en telt ruim dertig medewerkers. Het volledige proces gebeurt in huis, in de fabriek in Weert. De ingenieurs van UniteQ ontwikkelen veel specialistisch maatwerk. Hiermee heeft het bedrijf een unieke positie in de markt verkregen.

Accon avm - UniteQ - Henk Vos
Henk Vos, UniteQ

De heer Henk Vos sr. richtte UniteQ in 1991 op met vijf medewerkers, onder wie zijn zoon André Vos. In 2015 was de bedrijfsoverdracht aan de zoons André Vos en Henk Vos jr. Sindsdien groeit het bedrijf, met klanten in binnen- en buitenland.

Ondersteuning door acconavm

Adviseur Ron Hennes kent de heer Vos sr. al vele jaren. acconavm ondersteunt het bedrijf o.a. met de financiële administratie, personeelszaken en fiscaal advies. Later kwam daar een mooie uitdaging bij: de begeleiding van de overname door zoons André en Henk én de uitbreiding van het managementteam.

Accon avm - Ron Hennes
acconavm adviseur Ron Hennes

“Samen sterk”

Ron Hennes vertelt wat daarbij kwam kijken: “Dit is in feite een ongoing proces. Het bedrijf ontwikkelt zich nog steeds razendsnel, net als de internationale markt. De gesprekken gaan dan niet alleen over fiscale en financiële vraagstukken. Dit zijn vooral ook sparringsmomenten met het management over de organisatie en positionering in de markt. Mijn ervaring als ondernemer en leidinggevende komt dan goed van pas. Uiteraard kan ik dat niet alleen. We werken in Maastricht met een adviesteam waarin vele disciplines zijn vertegenwoordigd. Samen sterk dus. En de ondernemer wordt daar ook alleen maar beter van.”

Uitbreiding managementteam

Henk vertelt wat de uitbreiding van het managementteam het bedrijf heeft gebracht. “Dankzij de uitbreiding van ons team met Cees Gootjens en Jeroen Timmermans konden we een grote professionaliseringsslag slaan. Cees is zeer gespecialiseerd in techniek en innovatie, Jeroens kracht is business controlling. Zij vullen André en mij perfect aan.”

Accon avm -UniteQ

Op naar een nieuwe locatie

Met vier man sterk geeft het team meteen gas: ze ontwikkelen een plan voor nieuwe huisvesting. Henk Vos vertelt: “We groeiden uit ons pand, dus we besloten een nieuw pand te bouwen op een andere locatie. We kozen voor een 100 procent energieneutraal concept, met alle ruimte voor innovatie en een duurzaam productieproces. We wilden daarbij alle werkzaamheden in huis houden, zodat we een duurzaam proces kunnen garanderen.

De nieuwbouw was een risicovolle investering, dus het was prettig om Ron aan onze zijde te hebben bij zowel het financieringsplan als de onderhandeling met de bank, fiscale en juridische zaken. Hiervoor werkte Ron samen met juristen en fiscalisten van acconavm.”

Geen omkijken naar personeelszaken

In 2020 betrokken de ondernemers de nieuwe locatie. De groei in het personeelsbestand zorgde ook voor uitdagingen op HR-gebied. Henk vertelt: “Wij hebben zelf geen HR-afdeling of -adviseur in dienst, we deden alles zelf. Maar toen ons personeelsbestand groeide, besloten we alle werkgeverszaken uit te besteden aan acconavm. Dat is een verstandige keuze geweest. We hebben nu geen omkijken naar de salarisadministratie en als een collega ziek wordt of er geschillen ontstaan, staat alles goed op papier.”

Accon avm - UniteQ

De juiste mensen om je heen

Henk verklaart de groei die UniteQ doormaakt. “Als je als bedrijf wil groeien, moet je erkennen dat je niet alles alleen kunt. Daarom hebben André en ik er bewust voor gekozen om de juiste mensen om ons heen te verzamelen en met hen een vertrouwensband op te bouwen. Zo voorkomen we tunnelvisie, lopen we geen onnodige risico’s en kunnen wij ons richten op waar we goed in zijn: ondernemen.

Accon avm - UniteQ Accon avm - UniteQ

“Zo voorkomen we tunnelvisie, lopen we geen onnodige risico’s en kunnen wij ons richten op waar we goed in zijn: ondernemen.”

Ron is een van die experts. Hij kent ons bedrijf door en door, weet precies wat wij nodig hebben om te groeien. Hiervoor schakelt Ron collega-experts in, zoals juristen en fiscalisten. Dat is wat mij betreft de kracht van acconavm: ze hebben alle expertise in huis en wij hebben één vaste contactpersoon.”

Volle kracht vooruit

Hoe kijkt Henk naar de toekomst van UniteQ? Henk: “In 2020 hebben veel projecten vertraging opgelopen vanwege het coronavirus. We willen nu graag zo snel mogelijk weer volle kracht vooruit, waarbij duurzaamheid en innovatie belangrijke speerpunten zijn. Zo gaan we zorgen voor een gezonder binnenklimaat voor onze medewerkers in de fabriekshal. En waar het kan verduurzamen we ons productieproces nog meer. Een stap verder is robotisering van repeterende werkzaamheden in onze fabriek, waardoor medewerkers meer gaan programmeren in plaats van handmatig werken.

Accon avm - UniteQ Accon avm - UniteQ

“De kracht van acconavm: ze hebben alle expertise in huis en wij hebben één vaste contactpersoon.”

Meer informatie

Groeit uw bedrijf ook? En hebt u behoefte aan een adviseur die u én uw bedrijf vanuit verschillende invalshoeken verder kan brengen? Ga vrijblijvend in gesprek met een van de adviseurs van acconavm, en ervaar ook de waarde van de juiste mensen om u heen.

Fotograaf: Hans van der Beele

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht