http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Help uw kind bij de aankoop van een woning

Help uw kind bij de aankoop van een woning

Dit jaar nog belastingvrij schenken aan uw (klein)kinderen?

Wilt u uw kind ondersteunen bij de aankoop van een eigen woning? Dan vertellen we u graag meer over de startersvrijstelling en de mogelijkheden om belastingvrij te schenken. Zo kunt u slim voorsorteren op de toekomst.

Startersvrijstelling

In 2021 is de startersvrijstelling geïntroduceerd. Hiermee kan uw kind een eigen woning zonder overdrachtsbelasting kopen. Hiervoor gelden enkele voorwaarden. Zo mag de woningwaarde maximaal 400.000 euro zijn. Let op: in het Belastingplan 2022 staat meer informatie over een antimisbruikbepaling. Met deze bepaling kan de vrijstelling worden teruggedraaid. Voorkom onnodige heffing van overdrachtsbelasting door uw adviseur te raadplegen.

Schenking

Met een schenking kunt u uw kind fiscaal gunstig ondersteunen bij de aanschaf van een woning. In 2021 is het mogelijk om uw kind 105.302 euro belastingvrij te schenken voor de eigen woning.

De voorwaarden voor deze schenking zijn anders dan de criteria voor de startersvrijstelling. Voor de startersvrijstelling geldt bijvoorbeeld dat uw kind maximaal 35 jaar oud mag zijn om in aanmerking te komen. Terwijl de maximale leeftijd voor de vrijstelling van schenkbelasting 40 jaar is. Uw acconavm adviseur vertelt u graag meer over de voorwaarden van beide regelingen. Ook helpt hij/zij u met het opstellen van een schenkingsovereenkomst. Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht