Haal het maximale uit de KIA

maximale KIA

De overheid probeert u als ondernemer te stimuleren om investeringen te doen door het toekennen van een speciale aftrekpost, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hierdoor kunt u een extra bedrag aftrekken van uw winst. Deze aftrek werkt globaal zo dat deze aftrek kleiner is naarmate het bedrag van de investering stijgt. De juiste toepassing van de KIA kan voor u het verschil maken. 

Punt van discussie

De afgelopen jaren is een verschil van mening ontstaan tussen enerzijds de belastingadviseurs en anderzijds de Belastingdienst over het bedrag aan KIA dat ondernemers voor hun investeringen kunnen claimen. Met name indien u een samenwerkingsverband heeft in de vorm van maatschap of vof, of indien u ook investeert in uw buitenvennootschappelijke vermogen, kan dit verschil fors oplopen.

Voorbeeld (bedragen 2019)

  • U hebt een vof met vier vennoten;
  • de vof doet een investering van 200.000 euro;
  • de investeringsaftrek bedraagt volgens de Belastingdienst 2.239 euro per vennoot;
  • de investeringsaftrek bedraagt volgens acconavm 8.956 euro per vennoot.

De juiste toepassing maakt het verschil!

Zoals u kunt zien zijn de verschillen en dus de belangen groot en kan de juiste toepassing van de KIA u een aanzienlijk financieel voordeel opleveren. Het kan voordelig zijn investeringen te splitsen of juist te clusteren. Daarom adviseren wij voor het optimaliseren van uw KIA contact op te nemen met de adviseurs van acconavm. U kunt hiervoor gebruikmaken van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht