Goed HR-beleid helpt ambities realiseren

Total Blue Events

“We bestaan nog maar net vier en een half jaar, maar het gaat hard”, vertelt Chiel Zonsveld, P&O manager van Total Blue Events. “We organiseren bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten en baseren onze spellen daarbij op populaire tv-formats, zoals Wie is de Mol? of Ik hou van Holland. Het is echt booming.

Bedrijven letten in deze crisistijd meer op de centen, en wij spelen daar goed op in. We zitten aan de onderkant van de markt en dat legt ons geen windeieren. Een goed HR-beleid was noodzakelijk na de pioniersfase.”

Total Blue Events

“Toen we begonnen – indertijd met zo’n vier, vijf man – lag er een enorme berg werk. En iedereen begon te scheppen om dat werk maar weg te krijgen. Probleem was dat niemand precies wist waar de ander mee bezig was. We hadden geen goede taakverdeling, heldere afspraken ontbraken, functies waren niet duidelijk. We werkten inefficiënt en amateuristisch. Dat heeft ons – eerlijk is eerlijk – in het begin een heel eind gebracht. Maar op zeker moment moet je doorontwikkelen en professionaliseren om verdere groei te realiseren. We besloten daarom al gauw meer structuur en efficiëntie aan te brengen. acconavm had de directeur-eigenaar indertijd ondersteund bij het oprichten van de BV’s en bleek ook over expertise op HR-gebied te beschikken. Ik ben als P&O-manager toen een intensief traject ingegaan, samen met Hendrikus Ter Horst, HR adviseur van acconavm, om orde op zaken te brengen in ons HR-beleid.”

Jaarcyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken

“Ik kijk daar met grote tevredenheid op terug”, vertelt Chiel Zonsveld. “Vanaf januari 2012 hebben we met de hulp van acconavm in redelijk korte tijd een serie professionele instrumenten geïmplementeerd waarmee we vooruit kunnen. Denk aan arbeidsvoorwaarden en reglementen, aan functieprofielen en de bijbehorende functionerings- en beoordelingsformulierenmet daarin verwerkt de resultaatgebieden en competenties. We hebben een jaarcyclus opgezet van functionerings- en beoordelingsgesprekken, met een heldere koppeling naar ons loongebouw. En we werken nu aan de hand van Persoonlijke Ontwikkel Plannen. Al snel zagen we dat deze aanpak voor rust zorgt. Gewoon, omdat duidelijk is wat we van iedereen verwachten en omdat de medewerkers weten wat ze van ons kunnen verwachten.”

HR-beleid ook voor de toekomst

Naarmate de organisatie steeds meer went aan de nieuwe werkwijze, verandert ook de rol van de HR-adviseur. “Het contact met Hendrikus is minder frequent, hij is nu onze kennispartner op HR-beleid, merkt Chiel Zonsveld: ”We overleggen nog wel eens tussentijds. Zo was Hendrikus betrokken bij evaluaties van de functioneringsgesprekken. Maar we raken steeds beter ingespeeld op de nieuwe situatie. En kunnen volgende stappen zetten in de realisering van de ambities. Want die hebben we volop. Met ons nieuwe HR-beleid zijn we klaar voor de toekomst.”

HR-Advies

De acconavm HR-adviseurs begeleiden ondernemers bij:

  • invoering en begeleiding bij functionerings- en beoordelingsgesprekken;
  • ziekteverzuimbeleid, terugdringen hoog verzuim;
  • medewerkerstevredenheidsonderzoek;
  • opstellen loongebouw, helder beloningbeleid;
  • opstellen arbeidsvoorwaarden en huisreglement;
  • kennismanagement, waarborgen kennis binnen de organisatie bijvoorbeeld bij bedrijfsoverdracht;
  • strategisch advies, gevolgen organisatieverandering op het personeelsbestand.

Wat betekent investering in personeel voor u en het realiseren van uw ondernemingsdoelstellingen? HR-Advies is onderdeel uit van acconavm Werkgeversservice. Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen via uw accountmanager of de werkgeversservice in uw regio. Mailen kan ook: wgs@acconavm.nl.

Succesvol

Total Blue (TB) Events, opgericht in 2008, is een succesvol evenementenbureau. De in totaal 20 medewerkers organiseren vanuit het kantoor in Doetinchem door heel Nederland citygames, outdoor events en feesten op maat. Uniek is de samenwerking van TB Events met honderden horecabedrijven in het hele land die in de markt fungeren als vooruitgeschoven posten en als event locaties. TB Events onderscheidt zich in de markt met goede kwaliteit tegen een scherpe prijs.

www.tbevents.nl

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht