Genoeg reden voor Bijzonder Beheer

Genoeg reden voor Bijzonder Beheer

Bijzonder Beheer

Met verliesgevende resultaten, een slechte liquiditeitspositie en grote betalingsachterstanden bij de Belastingdienst, waren er genoeg redenen voor de bank om het bedrijf onder te brengen bij de afdeling Bijzonder Beheer.

Daarbovenop kwam nog dat de tussentijdse cijfers niet betrouwbaar bleken, waardoor het management geen grip meer had op de onderneming. Wat voor uitzicht heb je dan? Welke stappen moet je zetten?

Bovenstaande situatie hoopt u als ondernemer nooit te beleven. Echter als het zover is, bent u blij met een professionele, helpende hand die u de goede richting opstuurt. Ook die kant heeft acconavm in huis, met de afdeling corporate finance. Daar is ons specialisme aanwezig met betrekking tot koop en verkoop van ondernemingen en de begeleiding van bedrijven in slecht weer.

In bovenstaand voorbeeld ging het om een bedrijf in de Randstad, met meerdere vestigingen en een totale omzet van circa € 10 miljoen op jaarbasis. Op het moment van opdrachtverkrijging bevond het bedrijf zich echt in een vijf voor twaalf situatie. Het voorbeeld illustreert de doortastende en gedegen werkwijze van de specialisten van acconavm corporate finance. 

Financiële analyse

Na een grondige financiële analyse, ofwel het in kaart brengen van de huidige situatie, de problemen en de knelpunten, heeft acconavm corporate finance concrete adviezen uitgebracht over:

  • Algemene bedrijfsvoering;
  • Verbeteren rendement;
  • Verbeteren vermogens- en liquiditeitspositie;
  • Finance en control. 

Er vonden diverse besprekingen plaats met de directie en andere key functionarissen binnen het bedrijf, met de afdeling Bijzonder Beheer van de bank om de financieringsfaciliteiten te verhogen en met de Belastingdienst om een betalingsregeling te treffen.

Kansen grijpen

Gelukkig waren er bij dit bedrijf veel mogelijkheden tot verbetering. Een van de besparingsmogelijkheden was het verlagen van de verkoopkortingen. Maar ook het duidelijk formuleren en vastleggen van het beleid hieromtrent. Om de personeelskosten te verlagen, hebben we geadviseerd om het aantal ATV-dagen te verminderen, de toeslagen te verlagen en naar een optimalere verhouding werknemers toe te groeien (junioren, medioren en senioren). En door het efficiënter inrichten van de bedrijfs- en administratieve processen zijn de personeelskosten verder verlaagd.

Andere adviespunten waren het in kaart brengen en beëindigen van verliesgevende activiteiten, het samenvoegen van vestigingen en meer focus richten op de commercie.

Tenslotte heeft het opzetten van een betrouwbaar managementinformatiesysteem (MIS) en het optimaliseren van het werkkapitaal geleid tot een goede dialoog met de bank en het treffen van een betalingsregeling met de Belastingdienst.

acconavm corporate finance heeft met veel snelheid en daadkracht dit proces in gang gezet en de uitgebrachte adviezen bij dit bedrijf geïmplementeerd. Het bedrijf heeft nu weer zwarte cijfers en kan voldoen aan haar aflossingsverplichtingen aan zowel de bank als de Belastingdienst.

Laat het geen vijf voor twaalf worden

Denkt u ook: Laat het bij mij geen vijf voor twaalf worden? Ga dan nu een oriënterend gesprek aan met onze specialisten van corporate finance. Zij zijn graag de kritische specialist die tegengas geeft en los van emotie naar uw onderneming kan kijken. Lees rustig onze pdf over ‘Bedrijven in slecht weer’ eens door. U kunt hem downloaden via onderstaande knop.

Of mail naar corporatefinance@acconavm.nl. Zij vertellen u graag meer, ook al zijn het soms moeilijke berichten.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Flyer Bedrijven in slecht weer - april 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht