Geen zorgen bij de aankoop van een Nederlandse onderneming

aankoop onderneming

Als ondernemer ziet u een mooie businesskans. U wilt het liefst zo snel mogelijk aan de slag om het desbetreffende bedrijf over te nemen. Wat u liever niet wilt is gedoe bij de overname. Bij de overname van een Nederlandse onderneming vanuit het buitenland komen vaak toch andere zaken bij kijken dan bij een overname in uw eigen land. Vragen zoals: Hoe zit het Nederlandse rechtssysteem in elkaar? Hoe kan ik als ondernemer het beste een Nederlandse jaarrekening interpreteren? En, hoe weet ik als ondernemer dat de informatie, die door de verkopende partij aan mij verstrekt wordt, ook daadwerkelijk juist is? Dit kunnen redenen zijn waardoor u wellicht twijfelt om een Nederlandse onderneming over te nemen.

Overnamekansen in Nederland

En dat is jammer, want in Nederland liggen enorm veel overnamekansen. Een groot aantal Nederlandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is bereid om zijn of haar onderneming te verkopen. Redenen hiervoor zijn onder andere leeftijd, de zoektocht naar schaalgrootte of de ondernemer is zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een ander voordeel dat kan meespelen om een Nederlandse onderneming over te nemen is dat Nederland een aantrekkelijk vestigingsklimaat heeft, onder andere door de ligging aan zee maar vooral ook door de lage winstbelasting.

Wat kan een bedrijfsadviseur van corporate finance voor u betekenen?

De bedrijfsadviseurs van acconavm corporate finance hebben ruime ervaring in de begeleiding van de aan- en verkoop van ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Wij kunnen u ontzorgen in het gehele traject; van het leggen van de eerste contacten tot het afronden van de aankooptransactie. Uiteraard is de beslissing aan u op welk moment u acconavm in het traject inschakelt. Naast het ontzorgen van het gehele traject is er ook de mogelijkheid dat onze adviseurs op, indien gewenst, anonieme basis partijen benaderen en de onderhandelingsbesprekingen voeren. Onze professionele juristen kunnen ondersteuning bieden bij het opstellen van de Letter of Intent koop-, aandeelhouders- en managementovereenkomsten. Voor de praktisch ingestoken due dilligence schakelen we onze fiscalisten, juristen en accountants in. De specialisten toetsen of de informatie die u ontvangen hebt juist en niet misleidend is. Kortom, we ondersteunen u graag multidisciplinair.

Meer weten

Graag kijken we met u mee hoe wij u kunnen ontzorgen bij de aankoop van een Nederlandse onderneming. Hebt u interesse in onze begeleiding of speelt er bij u een overnametraject? Neem dan contact op met uw acconavm adviseur of stuur een mail naar international@acconavm.nl. U kunt tevens gebruik maken van het contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht