Fiscale optimalisatie jaarrekening? Deel uw ambitie met ons

horizontaal toezicht

De belastingaangifte is een jaarlijks terugkerend onderwerp. De basis voor de aangifte ligt in de jaarrekening. De juiste keuzes maken op het juiste moment om zo optimaal fiscaal voordeel te realiseren. Dat is het meest succesvol als u uw ambitie met ons wilt delen.

Horizontaal toezicht

Sinds enige jaren is acconavm met de Belastingdienst een convenant horizontaal toezicht overeengekomen. Hierbij staan openheid, transparantie en wederzijds vertrouwen tussen beide organisaties centraal. Door vooraf met elkaar in overleg te treden, voorkomt men verrassingen achteraf. Zo worden belastingaanslagen sneller opgelegd en is de kans op naheffingen, boetes en langdurige boekenonderzoeken sterk verminderd. acconavm heeft een vaste contactpersoon bij de Belastingdienst om uw belastingvraagstukken te bespreken, waardoor ook de communicatie aanzienlijk sneller en efficiënter verloopt. Ook dat levert u op termijn besparingen in tijd en geld op. Uw belastingaangifte is bij acconavm in vertrouwde handen.

Zijn er problemen met de betaling van belasting? Ook dan wordt pro-actief, met acconavm, ondernemer en Belastingdienst, gekeken wat de beste aanpak is. Het verwacht van alle partijen een open en coöperatieve houding. Is er overigens een verschil van mening met de Belastingdienst, dan kan acconavm u begeleiden in de bezwaarprocedure.

Horizontaal toezicht is niet voor iedere accountantsorganisatie weggelegd. Het stelt kwaliteitseisen aan de organisatie. Het stelt ook eisen aan de klant-ondernemer. Klanten van acconavm hebben de mogelijkheid deel te nemen aan het convenant horizontaal toezicht door een deelnemersverklaring te ondertekenen. Onze inschatting is dat de voordelen voor ondernemers die met horizontaal toezicht werken in de toekomst verder toenemen. Het loont echt om vooraf helderheid te hebben over de consequenties van fiscale keuzes en mogelijkheden.

Persoonlijke situatie is uitgangspunt bij fiscale optimalisatie

Met de juiste beslissingen op het gebied van loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw kunt u nu én in de toekomst aanzienlijke voordelen behalen. Daarbij streven we er altijd naar om voor u en uw bedrijf een zo laag mogelijke belastingdruk te realiseren. Uw persoonlijke situatie en wensen zijn daarbij het uitgangspunt. Onze belastingspecialisten stellen uw belastingaangifte tijdig op en adviseren u gevraagd én ongevraagd over mogelijke besparingen.

Meer weten?

Kijk op het kantorenoverzicht voor een acconavm belastingadviseur bij u in de buurt of raadpleeg uw accountmanager. Deze vertelt u graag meer over horizontaal toezicht.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht