Uw financiële performance – verbeter uw inzicht

Financiele performance

Dagelijks bent u vol passie bezig om het maximale uit uw onderneming te halen. U stelt hierbij doelen, waarbij u de lat steeds weer een beetje hoger legt. Hierbij komt u voor diverse keuzes te staan. Maar welke keuze kan er het beste gemaakt worden? En welke invloed hebben deze keuzes op de financiële performance van uw onderneming?

Inzicht in de financiële performance

Om de juiste beslissingen te nemen, dient u inzicht te hebben in de financiële performance van uw onderneming. Daarnaast is het van belang dat u weet welke invloed beslissingen hebben op die financiële performance. Zo maakt u de juiste keuze en verbetert u uw rendement. Bij acconavm helpen wij u graag om de juiste informatie inzichtelijk te krijgen.

Hoe kunt u hiermee aan de slag gaan?

  1. Begin met een goed ingerichte administratie

Met minimale inspanning, maximaal resultaat. Graag wilt u de benodigde informatie zo efficiënt mogelijk verkrijgen. Een goede inrichting van de financiële administratie is hierbij cruciaal. Met de huidige automatiseringsoplossingen is hierin veel mogelijk. Hierdoor kan u veel werk uit handen worden genomen. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk aan de financiële administratie gekoppeld is, zoals uw bank, de salarisadministratie en het kassasysteem.

2. Bepaal welke informatie u beschikbaar wilt hebben

Welke informatie is relevant voor uw onderneming? Welke cijfers laten u in één oogopslag zien hoe uw onderneming draait? U kunt hiervoor gebruik maken van zorgvuldig geselecteerde KPI’s (kritische prestatie indicatoren). Bij het bepalen van de juiste KPI’s is het van belang een koppeling te maken met de gestelde doelen.

Zo kunt u meten of u op schema ligt en waar bijsturen nog nodig is. Het is mogelijk om de financiële gegevens te combineren met niet-financiële gegevens, zoals conversiecijfers, werkvoorraden en personeelsgegevens. Dit zorgt vaak voor meer detailinzicht. Welke informatie wilt u realtime beschikbaar hebben en welke informatie per maand of kwartaal? Zaken als omzetgroei, marge en conversie zult u veelal graag realtime beschikbaar willen hebben. Deze raken de kern van het verdienmodel van uw onderneming. De beschikbaarheid van informatie over de liquiditeitspositie en winstcijfers, kan veelal per maand of kwartaal worden ingericht.

3. Plan periodiek een bespreking met uw adviseur

Vaak is het goed om te sparren met iemand van buiten de onderneming over uw financiële performance. Een frisse blik van buiten voorkomt bedrijfsblindheid. De adviseurs van acconavm hebben een groot bedrijfseconomisch inzicht en kunnen samen met u de verbeterpunten binnen uw onderneming bloot leggen. Zo blijft het niet bij het analyseren, maar kunt u ook echt stappen vooruit zetten om het rendement van uw onderneming te verbeteren.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met uw adviseur, deze helpt u graag verder! Of vul onderstaand adviesformulier in en wij nemen contact met u op.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht