Familiebedrijf in ontwikkeling

Frissen Groep zet in op klantrelatie

Frissen Groep is een stabiel en solide familiebedrijf met een brede klantenkring in binnen- en buitenland. ‘Frissen is een locomotief die, eenmaal op gang, gestaag doorloopt.’ Met een welbewuste spreiding van de activiteiten speelt het bedrijf in op ontwikkelingen in de agrarische sector, daarbij ondersteund door acconavm.

Frissen werd opgericht in 1954 door vader Jan Frissen. Zoon George is tweede generatie en bouwde het bedrijf uit tot een onderneming met 76 medewerkers en twee takken: Frissen Groen Techniek en Frissen Intern transport. Algemeen directeur George Frissen: “Die focus op twee takken heeft alles te maken met ontwikkelingen hier in de wijde regio. De agrarische sector is aan het diversifiëren en ontwikkelt verschillende activiteiten. Wat de bedrijven oorspronkelijk deden, doen ze nog steeds, maar ze richten zich intussen op méér disciplines. Daarom hebben veel van onze klanten niet een aantal machines van dezelfde soort, maar verschillende machines voor uiteenlopende toepassingen en doeleinden: een ver-reiker, een minigraver, een maaier, een trekker… Wij willen voor die bedrijven de aangewezen partner zijn.”

Toegevoegde waarde

Frissen voert een aantal gerenommeerde merken, maar de toegevoegde waarde ligt in de after sales, vindt hoofd administratie Patrick Ronden: “Wij doen geen montage of productie, maar zijn vooral sterk in service en onderhoud. Daarin willen we het onderscheid maken. Dat herkennen onze klanten. Met velen daarvan onderhouden we al vele jaren een hechte relatie. Op deze basis maakt ons bedrijf al decennialang een gezonde ontwikkeling door. We maken geen woekerwinsten, maar er zijn ook geen grote uitschieters naar beneden. Wij zijn een gestaag groeiend, stabiel en solide familiebedrijf. Door die groei in omzet, in balanstotaal, in aantal medewerkers zijn we sinds een jaar of vijf controleplichtig. Het accountantskantoor dat ons ondersteunde, beschikte niet over de bevoegdheid voor die controle. Vandaar onze relatie met acconavm.”

Soliditeit

Bij het bereiken van een bepaalde bedrijfsomvang vereist de wet een stringentere jaarrekeningcontrole. In het kader daarvan kijkt de accountant in alle opzichten kritisch mee over de schouder van de ondernemer. Patrick Ronden: “En zo werkt het ook. acconavm is een meedenkende partner, waarmee we prima kunnen sparren. Ze kennen de markt en onze praktijk en begrijpen onze situatie en onze problemen.”

George Frissen tot slot: “De soliditeit, die we aan de klant- en marktkant nastreven, typeert ook onze financieel-administratieve processen. We zijn, zéker in deze tijd, alert op de ontwikkelingen en bijvoorbeeld heel bewust en gericht bezig met onze liquiditeit. Diezelfde soliditeit zit in onze keuze voor acconavm, zou je kunnen zeggen.”

Actief in grote regio

Frissen Groep, gevestigd in het Zuid-Limburgse Valkenburg, is actief in Nederlands Limburg en in het aansluitende Duitsland en Belgisch Limburg. Met merken als JCB, CAT en SmartSweep bedienen we bedrijven, particulieren, gemeenten, werkvoorzieningschappen, de agrarische sector en de industrie.

Ga naar Frissen Groep

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht