http://accountant
Expat Matteo Cappelletti met zijn terugblik op Prinsjesdag 2018

Expats teleurgesteld over inkorting 30%-regeling

De expat-regeling gaat op de schop: per 1 januari wordt de looptijd ingekort van acht naar vijf jaar. Voor de Italiaanse Matteo Cappelletti valt het nieuws koud op zijn dak. “Expats verliezen het vertrouwen in de Nederlandse overheid.”

Domper

Eén maatregel uit de Miljoenennota maakt veel los bij de Nederlandse expat-community. Namelijk: de inkorting van de 30%-regeling. Met deze regeling konden werkgevers 30% van het salaris aan expats belastingvrij verstrekken. Nu wordt de looptijd met drie jaar ingekort.

Matteo: “Enige poos geleden werd bekendgemaakt dat de expat-regeling ingekort zou worden. In het begin was het voor mij onduidelijk: geldt de wet voor nieuwkomers, of ook voor expats die hier al jaren wonen? Ik hoopte dat het kabinet een compromis zou sluiten met de laatste groep, maar dit is helaas niet gebeurd.”

Vertrouwensbreuk

“Als ik de reacties om mij heen hoor, denk ik dat deze maatregel meer impact heeft dan het kabinet verwacht. Expats verliezen hierdoor het vertrouwen in de overheid. Je rekent op acht jaar voordeel, en dan houdt het ineens op. Dat is toch vreemd? Ik zie het wel gebeuren dat verschillende expats uitwijken naar andere EU-landen.”

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.



<< terug naar overzicht