http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Elektrische auto? Profiteer nu nog van lage bijtelling

Elektrische auto? Profiteer nu nog van lage bijtelling

kosten besparen zet uw auto van de zaak naar prive

Kiest u dit jaar nog voor een elektrische auto? Dan kunt u over de eerste 40.000 euro van de cataloguswaarde nog profiteren van de lage bijtelling van 12 procent. Voor de rest van de waarde geldt 22 procent bijtelling.

In 2022 verandert dit. Het lage bijtellingspercentage gaat dan omhoog, naar 16 procent. Ook wordt het 16 procenttarief slechts toegepast op auto’s met een cataloguswaarde van maximaal 35.000 euro (en voor het meerdere geldt nog steeds 22 procent). In 2023 wordt dit verder versoberd. Dan geldt de lage bijtelling tot maximaal 30.000 euro van de cataloguswaarde.

Bereken uw fiscale voordeel

Was u toch al van plan om een elektrische auto te gaan rijden? Dan kan het aantrekkelijk zijn om dit jaar nog overstag te gaan. Als u in 2021 nog een elektrische auto aanschaft, profiteert u de komende vijf jaar van de 12 procent bijtelling (tot 40.000 euro). Benieuwd welk voordeel dit u oplevert? Laat uw acconavm adviseur een berekening maken.

Meer informatie

Hebt u vragen over bovenstaande? Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht