Een warm onthaal voor start-ups

Het kabinet wil vernieuwende start-ups in Nederland stimuleren in de ontwikkeling. En toegang geven tot investeringen, geschikt personeel, kennis over onderzoeken, internationale markten en klanten. Daarom is er tussen 2019 en 2023 65 miljoen euro beschikbaar. Voor 2020 is 14 miljoen euro gereserveerd.

Een groot deel van dit geld komt via het programma TechLeap.NL bij de start-ups en scale-ups terecht. In 2020 is er 1,3 miljoen euro beschikbaar voor het Digital Trust Center. Via dat centrum wil de Rijksoverheid mkb-ondernemingen helpen om veilig digitaal te ondernemen. En om weerbaar te zijn tegen hackers, datalekken of online oplichters.

Meer nieuws: 400 miljoen euro meer voor onderzoek

Het kabinet stelt vanaf 2020 structureel 400 miljoen euro meer beschikbaar voor onderzoek. Bedrijven kunnen door dat geld vaker en sneller gebruikmaken van de WBSO-regeling (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).

Deze investering in fundamenteel en toegepast onderzoek kan bedrijven helpen om innovatieve producten te ontwikkelen. En de sterke economische positie van Nederlandse bedrijven vast te houden.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht