Doe tijdig uw WBSO-aanvraag voor 2017

WBSO-aanvraag

Verricht uw onderneming research en development activiteiten? Voor kwalificerende research en development activiteiten kunt u een WBSO- aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee kunt u de (loon)kosten gerelateerd aan de research en development activiteiten verlagen. Een mooie incentive van de overheid om innovatief ondernemerschap in Nederland te stimuleren!

Nu WBSO aanvragen voor activiteiten in 2017

Voor te verrichten research en development activiteiten in (het eerste kwartaal) 2017 kunt u sinds 31 oktober tot en met uiterlijk 30 november 2016 een WBSO-aanvraag indienen bij RVO. WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Als u geen werknemers in dienst hebt, maar zelfstandige bent, dan hebt u tot en met 31 december voor het indienen van uw aanvraag.

Let op: bedrijven mogen maximaal 3 keer per jaar een WBSO-aanvraag indienen. Voor zelfstandigen geldt geen maximum. Een aanvraag kan voor het gehele jaar, een half jaar of een kwartaal worden ingediend.

S&O beschikking

Indien RVO de aanvraag toekent, wordt een S&O-beschikking afgegeven. Het is vervolgens aan de belastingplichtige om de uren die worden besteed aan research en development activiteiten juist te administreren.

Een aanvraag indienen

Een WBSO-aanvraag kan alleen ingediend worden via een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 2+. Uw acconavm adviseur kan als tussenpersoon voor u de aanvraag verzorgen bij het E-loket van RVO.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht