Het DGA salaris in 2016

Salaris dga

Prinsjesdag 2015 heeft de nodige wijzigingen aangekondigd in de heffing van inkomstenbelasting. Deze hebben tot gevolg dat u, als DGA (directeur-grootaandeelhouder), na moet gaan denken over het salaris dat u uit de bv ontvangt.

Als DGA zit u ten minste in de tweede of derde schijf van de inkomstenbelasting. Deze schijven gaan van 42% naar 40,15%. Daarnaast gaat het maximale inkomen in de derde schijf van € 57.585 naar € 66.421. Hier valt derhalve een mooi voordeel te behalen.

Verhoging DGA salaris

Waar u bij een verhoging van het DGA salaris tegenaan loopt is de afbouwregeling in de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Positief is wel dat de arbeidskorting (die overigens vanaf een looninkomen van € 34.000 wordt afgebouwd) wordt verhoogd van € 2.220 naar € 3.103.

Wanneer u kinderen hebt en een partner die meewerkt binnen uw bv, kunt u overwegen het salaris van uw partner te verhogen. De minstverdienende partner met kinderen heeft namelijk recht op een tegemoetkoming in de inkomstenbelasting. Deze is afhankelijk van het inkomen en het maximum wordt met ingang van 2016 verhoogd naar € 2.769.

Een ander aandachtspunt is de auto. U kunt een eigen bijdrage gaan betalen en misschien is verkoop aan privé wel voordeliger.

In ieder geval voldoende stof tot nadenken waarbij uw acconavm adviseur u graag bijstaat. De Prinsjesdaguitgave met het Belastingplan voor 2016 kunt u hier teruglezen.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht