Deelname bedrijfstakpensioenfonds of de eigen regeling?

Het bedrijfstakpensioenfonds is voor sommige bedrijven de verplichte partij voor de pensioenregeling voor het personeel. Anderen zijn vrij in hun keuze om het collectief pensioen voor het personeel te regelen. Onze relatie heeft van de werkgeversvereniging een advies ontvangen over verplichte deelname aan het bedrijfstakpensioenfonds. Zelf heeft hij op pensioengebied onvoldoende kennis in huis om dit advies goed te kunnen beoordelen, hij roept onze expertise in.

Er zijn drie vragen aan acconavm gesteld:

  1. Wil acconavm het advies beoordelen van de werkgeversvereniging over verplichte deelname aan het bedrijfstakpensioenfonds.
  2. Is de huidige pensioenregeling minimaal gelijkwaardig aan de pensioenregeling van het bedrijfstakpensioenfonds?
  3. Zo ja, kun je ons adviseren wat te doen: vrijstelling van de verplichte deelname aanvragen of overstappen?

Watse de Jong is een van onze pensioenadviseurs en heeft deze relatie onder zijn hoede. “We bevinden ons inmiddels in de laatste fase van dit traject. Onze taak is natuurlijk allereerst de inhoudelijke en technische beoordeling van de regelingen. Op de tweede plaats is het aan ons de vertaalslag zo te maken, dat wij onze bevindingen klip en klaar kunnen uitleggen aan de ondernemer. Dan kan deze de juiste keuze maken. Altijd weer een mooie uitdaging.”

Overstap naar bedrijfstakpensioenfonds voorkomen

Een verplichte overstap naar het bedrijfstakpensioenfonds betekent voor deze werkgever een flinke lastenverzwaring én heel veel rompslomp. Intensief overleg met de Belastingdienst over bovenmatigheid van de pensioenen is nodig evenals overleg met de huidige verzekeraar over de beëindiging van het bestaande contract.

“Gelukkig hebben we dit weten te voorkomen. Het bedrijfstakpensioenfonds heeft onlangs bericht, dat deze werkgever zijn eigen collectieve pensioenregeling voor het personeel mag handhaven,” aldus Watse.

Hebt u als werkgever ook vragen over deelname aan het bedrijfstakpensioenfonds? Of wellicht spelen er andere vragen rondom collectief pensioen? Stel uw vraag via het contactformulier.

In onze flyer kunt u lezen, wat acconavm voor u kan betekenen op het gebied van pensioenen. U downloadt deze eenvoudig.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
flyer Collectief pensioen juli 2014.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht