De pensioen novelle

De pensioen novelle

Pensioen novelle

De staatsecretaris heeft op 23 januari 2017 de aangekondigde pensioen novelle uitgebracht. Als de planning voorspoedig verloopt, kan het wetsvoorstel over het pensioen in eigen beheer per 1 april 2017 ingaan.

De pensioen novelle

De Tweede Kamer heeft op 9 februari 2017 gestemd over de Novelle Uitfasering Pensioen in Eigen Beheer. Uiterlijk 7 maart 2017 blijkt of ook de Eerste Kamer doorgang verleent aan de Novelle Uitfasering Pensioen in Eigen Beheer. Dit betekent dat, indien stemming van de Eerste Kamer op 7 maart 2017 doorgaat, het wetsvoorstel per 1 april 2017 ingaat.

Coulanceregeling

Er is een coulanceregeling van drie maanden genoemd in de Nota van Wijziging pensioen in eigen beheer. Deze drie maanden gaan in na inwerkingtreding van het wetsvoorstel. Met deze drie maanden coulanceregeling betekent dit dat tot 1 juli 2017 ruimte zal zijn voor noodzakelijke vastleggingen van aanpassingen in het pensioen in eigen beheer. Er is bij het wetsvoorstel voor het pensioen in eigen beheer geen sprake van terugwerkende kracht naar 1 januari 2017. 

Voor pensioen in de opbouwfase is actie vereist voor 1 juli 2017!

Het is zinvol om met uw adviseur te spreken hoe uw pensioen toekomstbestendig wordt. Bent u dga en nog niet aan de slag met uw pensioen in eigen beheer? Neem dan op korte termijn contact op met uw adviseur om uw mogelijkheden te bespreken. Het einde lijkt nu toch echt in zicht.

Update maart 2017

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel, waardoor de wet per 1 april ingaat. Er is werk aan de winkel. Opbouw van uw pensioen in eigen beheer is niet meer mogelijk. Nieuwe pensioenbrieven moeten opgesteld worden. En u dient keuzen te maken. Uw adviseur is u graag van dienst.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht