De (belasting)voordelen voor startende ondernemers

Acconline-belastingvoordelen

‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.’ Maar voor startende ondernemers kan het wel degelijk leuker worden, met de voordelen die ondernemers bij de belasting kunnen krijgen in de vorm van aftrekposten.

Daarvoor moet een ondernemer wel aan drie belangrijke voorwaarden voldoen. “Een ondernemer moet meedoen aan het economisch verkeer, ondernemersrisico lopen en tijd en/of kapitaal aan de onderneming besteden,” vertelt Gerrit de Boer, MKB-adviseur bij acconavm. Ondernemersrisico is (bijvoorbeeld) het debiteurenrisico: uw klanten betalen u niet of te laat voor de diensten die u hebt geleverd. De tijd die de ondernemer aan de onderneming moet besteden moet minimaal 1225 uur per jaar zijn. Dit komt neer op ongeveer 25 uur per week. “Daarom is een goede administratie voeren zo belangrijk. En met een online boekhoudprogramma als Acconline kunt u heel goed laten zien dat uw onderneming aan die voorwaarden voldoet,” aldus Gerrit de Boer. “Want dan bent u een ondernemer, worden uw inkomsten gezien als ‘winst uit onderneming’ en komt u in aanmerking voor de ondernemersfaciliteit, waarmee een bedrag van 7280 euro van (het resultaat) mag worden afgetrokken.”

Daarnaast is er de startersaftrek, die een beginnend ondernemer de eerste drie jaar mag aftrekken en een jaarlijkse investeringsaftrek – waarbij de drempel op 2300 euro ligt. “Investeringen kun je ook plannen om er meer voordelen uit te halen. Zo kunt u een investering uitstellen of scheiden. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een vrachtwagen. Het ene jaar schaft u de trekker aan, het volgende jaar de oplegger. Een MKB-adviseur van acconavm kan u hierbij adviseren. Dit kan zo een belastingvoordeel van ruim 10.000 euro opleveren.”

Zorg dus voor een goede administratie en laat u goed informeren over de belastingvoordelen. De boekhouders van Acconline en belastingadviseurs van acconavm kunnen u daarbij helpen.

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht