De begroting

3e kwartaal

De begroting: uw plan voor komend jaar

Het derde kwartaal is alweer afgesloten, nog een paar maanden en 2015 is voorbij. Het is tijd om de begroting 2016 op te stellen. Wat zijn uw ambities en wat gaat u volgend jaar allemaal doen? Hebt u hierover al nagedacht? Een begroting helpt u uw doelstellingen van uw bedrijf te realiseren. De begroting geeft richting aan uw plan. U bent in staat vooruit te kijken en zo nodig tijdig bij te sturen.

Omzetdoelstelling en activiteitenplan

Welke omzet wilt u volgend jaar in uw winkel realiseren? Een duidelijke omzetdoelstelling onderbouwd met een activiteitenkalender waarin u de vertaalslag maakt, op welke wijze u die omzet kunt realiseren, helpt u hierbij. Door acties te bedenken en deze vast te leggen in een activiteitenkalender, kunt u op tijd beginnen met de voorbereiding en dus de uitvoering. Op deze wijze werkt u bewust aan het behalen van uw omzetdoelstelling.

Kengetallen in de begroting

Een begroting bestaat niet alleen uit een resultatenrekening en een balans. U maakt uw begroting krachtiger door er kengetallen aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Omzet per verkoopkracht
  • Omzet per m2
  • Conversie
  • Gemiddeld bon bedrag
  • Gemiddeld aantal stuks per bon

Kengetallen zeggen in één oogopslag iets over de prestaties van uw winkel en laten zien waar verbeteringen nodig zijn. Wat zijn voor uw winkel de kritische kengetallen? Neem bijvoorbeeld conversie. Is deze te laag, dan vraagt u zich af: Trekt mijn winkel het juiste publiek? Bieden wij de juiste service? Hebben wij de juiste merken, is mijn personeel bekwaam?.Door kengetallen aan uw begroting toe te voegen, bent u nog beter in staat uw bedrijfsvoering aan te passen en uiteindelijk het rendement van uw winkel te verhogen.

Doelstelling en plan delen met uw team

Vergeet niet uw uitgangspunten te delen met uw personeel. Bespreek uw doelstellingen zodat ze weten wat er van hen wordt verwacht. Het tussentijds meten van de prestaties is belangrijk. Evalueer de afgelopen periode ook met uw personeel en stuur zo nodig bij.

Een begroting maakt u dus niet alleen om een inschatting van uw belastingaanslag te maken, maar vooral om intern een doelstelling neer te leggen. Hier willen we met deze winkel komend jaar naar toe en zo gaan we dat doen. Deze actie, deze concrete vertaalslag zal resultaat opleveren. Ook bij uw winkel. Begin er nu al mee.

Wenst u hulp bij het helder krijgen van uw doelstellingen? Niet alleen in financieel opzicht, maar kijkend naar de totale bedrijfsvoering op strategisch gebied gecombineerd met uw privé uitgangspunten. acconavm adviseert u graag. Onze retailspecialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Vraag ernaar via onderstaand formulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht