De Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)

De Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)

Een goede financiering is belangrijk voor je bedrijf. Veel ondernemers hebben moeite om financiering voor hun onderneming te krijgen. De banken zijn niet meer zo scheutig en bedrijven gaan op zoek naar alternatieven. Aan het inzetten van de bedrijfsopvolgingsregeling en de daarbij te behalen belastingvoordelen wordt jammer genoeg niet zo vaak gedacht. Dit kan voor alternatieve financiers het laatste zetje zijn om uw financieringsprobleem op te lossen.

Bedrijfsopvolgingsregeling

Sinds 2010 zijn de regels voor het claimen van fiscale faciliteiten bedrijfsopvolging en erfbelasting ingrijpend gewijzigd. De voorwaarden zijn strenger, daarentegen is de belastingbesparing verruimd. Door toepassing van deze regels is in sommige gevallen de besparing op de erfbelasting zelfs 100%.

Bevindt het vermogen zich in een bv, dan kan de inkomstenbelastingclaim met 25% worden uitgesteld. Hier zijn vanzelfsprekend wel regels aan gebonden om dit mogelijk te maken. Door de financiering van een externe financier op een bepaalde wijze in te richten, komt deze voor de fiscale voordelen in aanmerking. Hoe dit in zijn werk gaat, legt adviseur Jaap van der Meulen uit in de onderstaande Newsflash van acconavm over de bedrijfsopvolgingsregeling. (BOR).

Vragen over de bedrijfsopvolgingsregeling kunt u stellen via onderstaand contactformulier. Of kijk voor een kantoor in de buurt op de contactpagina.

Bent u op zoek naar financiering en wilt u gebruik maken van de bedrijfsopvolgingsregeling? Laat u dan eens adviseren door onze adviseurs. Wij denken graag met u mee.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht