Creatief door de crisis heen – PCS

Paul Persy, DGA Persy Control Services (PCS)

Steeds weer constateert Paul Persy aan het eind van het jaar dat het toch weer meeviel en dat de crisis ook dit jaar weer zijn bedrijf niet heeft geraakt. ‘We zoeken de niches, proberen waarde toe te voegen, denken creatief met partners mee, maar nemen óók maatregelen om 2013 het hoofd te bieden. We zijn op alles voorbereid.’

Paul Persy begon zijn bedrijf in millenniumjaar 1999 en maakte een vliegende start. Zijn oudwerkgever Siemens Building Technology huurde hem vanwege zijn expertise veelvuldig in voor onderhoud en upgrading van automatiseringssystemen. Bijna 14 jaar later is PCS met 18 medewerkers vanuit twee vestigingen (Zwijndrecht en Leek) actief op het gebied van gebouwautomatiseringssystemen. Paul Persy: “Wij komen voort uit de meet- en regeltechniek, vooral voor klimaatinstallaties. Dat is door de jaren heen uitgebreid naar alle gebouwgebonden installaties. Denk aan energieopwekking, koude-/warmtedistributie, bewaking/beveiliging, aanwezigheidsdetectie… Al die technieken worden tegenwoordig gekoppeld om ze zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Wij adviseren, engineeren, schrijven software, stellen in bedrijf en verlenen service.”

Optimalisatie

“De bouw is niet de eenvoudigste branche. Dat merken wij ook. Maar wij zitten gelukkig in verschillende branches en bij heel veel eindgebruikers: ziekenhuizen, universiteiten, grote gemeentehuizen, de industrie…” Paul Persy richt zich met zijn bedrijf op, wat hij noemt, eindgebruikers. PCS zoekt het in de niches en waarde toevoegen kan beter bij uitbreiding of migratie van bestaande installaties. Paul Persy: “Gebouwautomatiseringssystemen zijn ontwikkeld in de jaren ’80. Eens in de zoveel jaar is migratie nodig naar nieuwe platforms.
Dat gebeurt omdat de software de oude apparatuur niet meer ondersteunt of nieuwe functionaliteiten gewenst zijn. Vandaag de dag spelen ook factoren als energiebesparing en optimalisatie. Zo voeren we een groot project uit bij Akzo Nobel, helemaal gericht op workflowmanagement en geld besparen.”

Continuïteit

Het bijna afgelopen jaar was voor PCS boven verwachting. Net als de afgelopen jaren denkt Paul Persy dat het komende jaar het slechtste van de laatste tijd zal worden: “Maar dat denk ik al een tijdje en toch komen we er steeds vrij positief doorheen. We moeten wel veel meer inspanningen plegen op het gebied van acquisitie. Vroeger kwam het werk haast vanzelf binnen. Die tijd is geweest.”

Ambities

PCS ontwikkelt zich ondanks de crisis boven verwachting. Toch laat Paul Persy niet na maatregelen te nemen om mogelijke gevolgen van de crisis voor zijn bedrijf het hoofd te bieden. Samen met acconavm kijkt hij naar de structuur van PCS en brengt hij administratief strakkere scheidingen tussen de verschillende werkmaatschappijen: “Om de continuïteit nog beter te waarborgen, zijn we daarnaast een Stichting Administratiekantoor aan het oprichten.

De ambitie is en blijft op langere termijn te groeien naar 25, 30 mensen en naar zelfstandig opererende bedrijven. Ik ben nu nog teveel spin in het web. Uiteindelijk wil ik wat meer op afstand en wat minder in de operatie.”

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht