Compensatie voor werkgevers bij ontslag langdurig zieke werknemers

compensatie transitievergoeding

Hebt u een werknemer in dienst (gehad) die langdurig ziek is en die om die reden uit dienst is gegaan of gaat? Let dan goed op, want vanaf 1 april 2020 kunt u in aanmerking komen voor een compensatie van het UWV ter zake van de door u betaalde of nog te betalen ontslagvergoeding. Deze regeling geldt zowel voor reeds doorgevoerde ontslagen, alsmede voor nieuwe gevallen. De regeling is ook van toepassing bij deeltijdontslag wegens langdurige ziekte. Het is verstandig om nu alvast in actie te komen.

Wat wordt vergoed?

Het UWV vergoedt – uiteraard onder voorwaarden – de door u betaalde ontslagvergoeding, maximaal tot het bedrag van de transitievergoeding die verschuldigd zou zijn op de dag waarop de wettelijk verplichte loondoorbetalingsperiode is geëindigd. Dus de maximum compensatie wordt berekend aan de hand van de vergoeding die verschuldigd zou zijn op de dag dat de werknemer 104 weken ziek is geweest.

De periode daarna waarin u een dienstverband eventueel ‘slapend’ heeft gehouden wordt niet meegerekend.

Wacht daarom niet langer dan nodig is met een eventueel ontslag en bied een transitievergoeding aan berekend op basis van datum einde dienstverband, het einde van de wettelijk verplichte loondoorbetalingsperiode.

Whitepaper: Compensatie voor werkgevers bij ontslag langdurig zieke werknemers

In onze whitepaper vertellen we u meer over deze compensatieregeling. U kunt deze via onderstaand formulier kosteloos aanvragen. Hoewel de compensatieregeling pas per 1 april 2020 van start gaat, is het verstandig om nu alvast in actie te komen. Zo kunt u kosten besparen, en bent u goed voorbereid om op op tijd de juiste stukken klaar te hebben voor een geslaagde compensatieaanvraag.

Komt u in aanmerking voor compensatie?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor compensatie en wat u daarvoor moet doen? Wij adviseren u graag en begeleiden u bij de aanvraag. U kunt hiervoor een mail sturen naar juristen@acconavm.nl of onderstaand adviesformulier invullen, ook uw eigen adviseur werkgeversservice kan u verder helpen. Wij brengen u en uw onderneming verder met focus op de toekomst.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Compensatie langdurig zieke werknemers - whitepaper - juni 2019.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht