Btw-belaste verhuur: de regels

Btw-belaste verkoop

Een eigenaar van een onroerende zaak, die deze onroerende zaak verhuurt en investeringen pleegt aan de onroerende zaak, kan dit voor de btw zo voordelig mogelijk doen door met btw te verhuren, btw-belaste verhuur. Hier zijn voorwaarden aan verbonden.

In ieder geval moet de huurder btw-aangifte doen en de huurder dient dus de btw in aftrek te mogen brengen. Het grote voordeel van de btw-belaste verhuur is dat de verhuurder recht heeft op aftrek van btw voor zover de kosten zien op aanschaf en onderhoud aan het verhuurde pand.

Gevolgen onterecht toepassen btw-belaste verhuur

Het onterecht toepassen van btw-belaste verhuur brengt naderhand veel werk en kosten met zich mee om te corrigeren. Zorg daarom dat u vooraf de activiteiten van uw huurder goed kent. Achteraf crediteren en opnieuw factureren met alle extra kosten, daar zit niemand op te wachten.

Whitepaper

In onze whitepaper: Wanneer is btw-belaste verhuur niet langer van toepassing? beschrijven we aan de hand van een voorbeeld wat de consequenties zijn en wie in financiële zin voor deze gevolgen opdraait.

Via onderstaande button kunt u kosteloos de whitepaper downloaden. Hebt u dan nog vragen of wilt u graag uw huurcontract laten checken, neem dan contact op met uw accountmanager of maak gebruik van onderstaand adviesformulier. Wij helpen u graag verder.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Wanneer is btw belaste verhuur niet langer van toepassing whitepaper - juni 2017.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht