Brexit: Vraag op tijd betaalde btw terug!

Hebt u als ondernemer in 2018 in het Verenigd Koninkrijk btw betaald? Dan raden we aan om deze btw vóór 29 maart 2019 terug te vragen. Dit kan via de Nederlandse Belastingdienst via ‘Teruggaaf van btw uit andere EU-landen’.De brexit staat vooralsnog gepland op 29 maart 2019 om 23.00 uur Britse tijd. En nog steeds is onzeker hoe de brexit precies zal worden uitgevoerd. Wanneer er met betrekking tot btw teruggave geen afspraken worden gemaakt, dan verandert de procedure voor het terugvragen van in het Verenigd Koninkrijk betaalde btw.

Gevolgen indienen teruggaafverzoek bij brexit

Bij uitvoering van een harde brexit of no deal brexit kunnen teruggaafverzoeken van Britse btw niet langer via het portaal van de Nederlandse Belastingdienst worden ingediend. Deze dienen dan via de Belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk te worden teruggevraagd, volgens de procedures die in het Verenigd Koninkrijk gelden.

Wanneer wel afspraken worden gemaakt over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU of wanneer de brexit wordt uitgesteld, lijkt het ook na 29 maart 2019 mogelijk te zijn om in het Verenigd Koninkrijk betaalde btw via het teruggaafverzoek bij de Nederlandse Belastingdienst terug te vragen.

Conclusie

Omdat nu niet duidelijk is of en zo ja welke afspraken worden gemaakt bij de uitvoering van de  naderende brexit is het raadzaam om door ondernemers in 2018 in het Verenigd Koninkrijk betaalde btw zo spoedig mogelijk en in ieder geval vóór 29 maart 2019 terug te vragen.

Onze specialisten brengen u graag verder

De btw-specialisten van acconavm kunnen voor u het teruggaafverzoek verzorgen. Vraag ernaar bij uw accountmanager of vul onderstaand adviesformulier in.

Hebt u vragen over de brexit en de mogelijke gevolgen voor uw onderneming en komt u graag in contact met onze brexit-specialisten? Stuur dan een e-mail naar brexit@acconavm.nl .

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht