http://accountant

Bijtelling privégebruik auto – Schaf nog dit jaar een hybride auto aan!

Belastingtip 3

Bijtelling privégebruik auto – Schaf nog dit jaar een hybride auto aan!

Schaf dit jaar nog een hybride auto aan. De overheid heeft een omslag gemaakt in het beleid met betrekking tot zeer zuinig rijden. Zo valt de Plug-in hybride buiten het beleid en neemt de fiscale stimulering voor deze auto’s af. Volgens het kabinet is het beleid ingehaald door de techniek. Het aantal kilometers dat de auto’s elektrisch zouden rijden, valt namelijk erg tegen. Vanaf 2017 geldt het algemene bijtellingspercentage van 22% voor nieuwe hybride auto’s.

Hier vindt u de pdf met de Eindejaarstips 2016.

Bijtelling leaseauto’s vanaf 2016 tot en met 2017

Jaar % bijtelling 0 % bijtelling 1-50 % bijtelling 51-106 % bijtelling > 106
gram/km gram/km gram/km gram/km
2016 4% 15% 21% 25%
2017 4% 22% 22% 22%

 

Denkt u erover na om een hybride auto aan te schaffen? Bespaar uzelf dan 7% in de bijtelling en schaf de auto nog in 2016 aan.

Bent u van plan om een auto aan te schaffen die in het hoogste bijtellingspercentage van 25% valt, dan is het verstandig om de aanschaf van de auto uit te stellen tot 2017. Vanaf 1 januari 2017 wordt het hoogste bijtellingspercentage namelijk verlaagd van 25% naar 22%.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Eindejaarstips 2016 Accon avm.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht