Bewaar je administratie goed

Acconline-administratie

Nu 2015 achter de rug is, is het tijd om je kasten en eventueel systemen op te schonen. Hoe eerder je alles op orde hebt, hoe beter het is. Gebruik je het online boekhoudprogramma Acconline, dan is alles direct al gearchiveerd. Hoe lang moet je de administratie eigenlijk bewaren?

Als ondernemer heb je een bewaarplicht van je administratie, zodat je achteraf kunt aantonen wat de rechten en verplichtingen zijn. De Belastingdienst verplicht je daarnaast om je administratie minimaal 7 jaar te bewaren. Heb je een eigen bedrijfspand, dan moet je daar de gegevens minimaal 10 jaar van bewaren.

Wat moet je allemaal bewaren? Dat verschilt per onderneming. Wat je in ieder geval altijd moet bewaren, zijn de jaarrekening, boekhoudgegevens, overeenkomsten, vergunningen en, indien van toepassing, de personeelsadministratie. Vergeet ook je agenda en afspraakboek niet!

Zorg dat je alles goed en veilig bewaart, want het kan zijn dat je de gegevens of stukken nog nodig hebt. Alle documenten moeten dus toegankelijk zijn. Als je de boekhoudtool Acconline gebruikt, wordt alles veilig voor je bewaard.

Heb je vragen over wat je nu wel en niet moet bewaren, neem dan contact op met de adviseurs van acconavm. Wil je meer informatie over Acconline, ga dan naar www.acconline.nl. Hier vind je ook contactgegevens.

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht