http://accountant

Bespaar op heffing in box 3

Belastingtip 1

Bespaar op heffing in box 3

In het Belastingplan 2017 zijn de plannen voor box 3 aangekondigd. Vooral grote vermogens zullen nog meer belasting gaan betalen in box 3, terwijl de spaarrente nog steeds daalt. U kunt besparen op de heffing in box 3 door het vermogen (al dan niet tijdelijk) onder te brengen in box 1 of box 2.

Hier vindt u de pdf met de Eindejaarstips 2016.

De peildatum voor uw vermogen in 2017 is 1 januari. Wilt u de belastingheffing op uw vermogen beperken, onderneem dan vóór die datum actie door uw vermogen te verminderen. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Wij benoemen er drie:

  • Spaargeld bv

Een manier die momenteel aan populariteit wint, is om het vermogen onder te brengen in een bv. Dit kan een bestaande bv of een nieuw op te richten bv zijn. Bij een vermogen van € 500.000 bespaart u al gauw € 4.000 of meer per jaar, zelfs na aftrek van de kosten die samenhangen met de bv.

  • Open Fonds voor Gemene Rekening (FGR)

Minder bekend, maar zeker lucratief is om een fonds op te richten om uw vermogen in onder te brengen. De voordelen van een open fonds voor gemene rekening (FGR), ten opzichte van een bv, zijn dat u minder civielrechtelijke verplichtingen hebt en geen oprichtingskosten bij de notaris.

Onze adviseurs hebben voor u een stappenplan om u te begeleiden naar een open FGR of bv, zodat u een belastingbesparing realiseert. Dit kan al voor 1 januari a.s.!

  • Storting agio

Als dga kunt u ook een agiostorting in uw bv overwegen. Door een agiostorting gaat het vermogen van box 3 naar de bv.

U betaalt over het ingebrachte vermogen niet langer inkomstenbelasting op grond van een forfaitair rendement in box 3. In de bv betaalt u enkel vennootschapsbelasting over het daadwerkelijk behaalde rendement. Bij uitkering van het rendement (minus de vennootschapsbelasting) vanuit de bv aan u in privé bent u aanmerkelijkbelangheffing verschuldigd. Doordat u in de bv enkel vennootschapsbelasting verschuldigd bent over het daadwerkelijk behaalde rendement, kan een agiostorting een belastingvoordeel opleveren.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Eindejaarstips 2016 Accon avm.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht