http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Beperking verliesverrekening in de vennootschapsbelasting

Beperking verliesverrekening in de vennootschapsbelasting

besloten vennootschap

In het Belastingplan van 2021 was al aangekondigd dat per 1 januari 2022 de verliesverrekening in de vennootschapsbelasting (vpb) verandert. Dan komen verliezen groter dan 1 miljoen euro nog maar voor 50 procent van de winst in aanmerking voor verrekening. Het restant kunt u in latere jaren benutten. Verliezen vanaf 1 januari 2013 kunnen zelfs onbeperkt in de toekomst verrekend worden. Wat ongewijzigd blijft: een verlies mag nog steeds maar één jaar terug verrekend worden met de winst.

Voor verliezen uit 2012 (die tot 2021 nog verrekenbaar zijn) is het voorkomen van verliesverdamping interessant. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

Nadeel van de nieuwe wijze van verliesverrekening is dat er ook gevolgen zijn voor andere verliesregelingen, zoals de verliesverrekening binnen de fiscale eenheid. Dit maakt de toepassing van verrekening van verlies niet eenvoudiger. Laat u daarom goed adviseren als verliesverrekening bij u van toepassing is.

Meer informatie

Hebt u vragen over bovenstaande? Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht