http://accountant

Benut uw vrije ruimte in de werkkostenregeling optimaal

Belastingtip 6

Benut uw vrije ruimte in de werkkostenregeling optimaal

Vanaf 1 januari 2015 past u verplicht de werkkostenregeling toe. Binnen de werkkostenregeling zijn aangewezen vergoedingen en verstrekkingen niet belast tot 1,2%. Dit percentage wordt berekend over de totale fiscale loonsom (de vrije ruimte). Komt u boven het bedrag van de vrije ruimte? Dan betaalt u als werkgever 80% belasting over de overschrijding. In veel gevallen een dure aangelegenheid.

Hier vindt u de pdf met de Eindejaarstips 2016.

Met ingang van 1 januari 2016 geldt de gebruikelijkheidstoets voor vergoedingen en verstrekkingen die u belastingvrij aan uw werknemers verstrekt. Deze toets houdt in dat de vergoedingen en verstrekkingen die u aan uw werknemers verstrekt gebruikelijk moeten zijn. Het huidige beleid van de Belastingdienst beschouwt € 2.400 aan vergoedingen en verstrekkingen per werknemer per jaar als gebruikelijk.

Hebt u nog voldoende vrije ruimte over, benut deze dan voor het einde van het jaar optimaal voor belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers. Het kerstpakket leent zich hier goed voor! Laat uw vrije ruimte berekenen door onze loonadviseurs van acconavm werkgeversservice.

Extra tip: Het is niet mogelijk om de vrije ruimte die in 2016 over is door te schuiven naar 2017. Indien u beschikt over de financiële mogelijkheden en vrije ruimte over hebt, kunt u overwegen uw werknemers dit jaar nog een aantal belastingvrije vergoedingen of verstrekkingen te geven. Onze adviseurs werkgeversservice kunnen u hier meer over vertellen.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Eindejaarstips 2016 Accon avm.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht