Belastingvrije bonus voor zorgprofessionals

Belastingvrije bonus voor zorgprofessionals

Mooi nieuws voor zorgprofessionals die zich tijdens de coronacrisis extra hebben ingezet voor de gezondheid van anderen. De veelbesproken zorgbonus wordt onbelast vergoed. Zij ontvangen 1000 euro netto.

De bonus op basis van de ‘Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19’ is bedoeld voor diegenen die in hun werk direct of indirect de gevolgen ondervonden van de uitbraak van het virus.

Ook niet-medewerkers in aanmerking

In het belastingplan is nu ook opgenomen dat deze regeling uitgebreid moet worden, zodat ook de niet-werknemers hierin worden opgenomen, bijvoorbeeld zelfstandigen en extern ingehuurd schoonmaakpersoneel.

Vrijwel geen administratieve last

De bonus heeft geen gevolgen voor de heffing in de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen van werknemers en niet-werknemers. Daarnaast telt deze ook niet mee voor de inkomensafhankelijke regelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toeslagen. Hierdoor wordt de administratieve last voor werkgevers beperkt.

Ook volgend jaar een bonus

Naar verwachting wordt volgend jaar opnieuw veel van de veerkracht van zorgprofessionals gevraagd. Daarom is voor 2021 een zorgbonus van 500 euro vastgesteld.

Meer weten over de zorgbonus? Neem dan contact op met uw adviseur van werkgeversservice.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht