http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Belastingtip: schenk 1.000 euro extra belastingvrij in 2021

Belastingtip: schenk in 2021 1.000 euro extra belastingvrij

Ieder kalenderjaar kunt u uw kinderen en uw kleinkinderen belastingvrij een bedrag schenken. In 2021 is dit belastingvrije bedrag vanwege de coronacrisis eenmalig met 1.000 euro verhoogd. In 2021 is het belastingvrije bedrag om aan kinderen te schenken 6.604 euro en aan kleinkinderen 3.244 euro. Maak dit jaar nog gebruik van dit voordeel en ga met een goed gevoel 2022 in.

Door bij leven te schenken, scheelt dit later in het betalen van erfbelasting. Ook goed om te weten: voor deze schenkingen is geen aangifte nodig, het is dus zo geregeld. Wilt u er zeker van zijn dat uw kind de schenking niet met een eventueel aanstaande ex-echtgenoot hoeft te delen? Leg de schenking dan vast in een overeenkomst waarin een uitsluitingsclausule is opgenomen. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Naast het besparen van schenk- en erfbelasting door gebruik te maken van de belastingvrije schenking, kunt u door schenken ook een mogelijke toekomstige bijdrage voor zorg verlagen. De eigen bijdrage kan in 2021 oplopen tot bijna 2.700 euro per maand. Ook met een goed testament kunt u wellicht erfbelasting en de eigen bijdrage verlagen. Wij adviseren u hier graag over.

Schenken bij leven via de notaris

Bij grotere vermogens is het schenken van het vrijgestelde bedrag niet voldoende. In die situaties moet voorkomen worden dat bij overlijden twintig procent erfbelasting betaald moet worden door de kinderen. Dit kan vaak op een relatief eenvoudige manier: schenk zoveel mogelijk vermogen weg bij leven tegen tien procent. Tot een bedrag van ongeveer 125.000 euro per kind kunt u vermogen wegschenken tegen tien procent schenkbelasting. Dit kan dus naast de vrijgestelde bedragen. Schenken kan door een geldbedrag over te maken naar uw kind(eren), maar ook door een papieren schenking via de notaris te doen.

Laat uw adviseur van acconavm met u een strategie uitdenken en een plan maken. Hiermee kan vaak op een eenvoudige manier veel belastingheffing worden bespaard. Zo creëert u meer perspectief, met focus op de toekomst.

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht