AVG-vragen? acconavm en DataproteQ ondersteunen u

Samenwerking AVG Accon avm

Een datalek in uw bedrijf ligt al snel op de loer. Zelfs als u goed hebt nagedacht over een AVG-proof beleid. acconavm heeft de handen ineengeslagen met DataproteQ. Samen helpen we u aan de wetgeving te voldoen. Zo voorkomt u boetes en waarborgt u de continuïteit van uw onderneming.

Over de AVG

De AVG werd in mei 2018 ingevoerd en vervangt de vorige privacywet. De grootste verandering sinds de invoering van de AVG is dat u als organisatie geen eigenaar meer bent van persoonsgegevens (van anderen), maar dat u de gegevens als het ware ‘leent’. Daarom moet u aan meer regels voldoen.

Waarom deze samenwerking?

Onze regiodirecteur Gerard Tooten legt uit waarom acconavm samenwerkt met DataproteQ. “Veel ondernemers voldoen onbewust niet aan de privacyvoorschriften in de AVG. Die wetgeving is erg complex. Als acconavm hebben we hierin een zorgplicht naar onze klanten. Niet alleen omdat het nu eenmaal is voorgeschreven door de wet. Maar ook omdat een onjuiste bescherming van gegevens zelfs de continuïteit van een bedrijf in gevaar kan brengen. DataproteQ heeft alle expertise in huis om ondernemers hierin te ondersteunen. Op deze manier bieden we klanten full-service dienstverlening.”

Frans Meijman en Gerard Tooten

Bewustwording en gedrag

Frans Meijman van DataproteQ legt uit waar het bedrijf zich voor inzet. “DataproteQ is een onderdeel van MagiQ5, een bedrijf dat organisaties ondersteunt om te voldoen aan de AVG. Vaak wordt dan meteen gedacht aan de beveiliging van IT-systemen, maar dat is slechts één aspect ervan. De meeste datalekken kunnen ondernemers voorkomen door gedragsverandering. Bijvoorbeeld als het gaat om e-mailen en het opslaan en printen van informatie. Met alleen een verwerkersovereenkomst kom je er niet. Ik zeg altijd dat AVG een werkwoord is. Omdat het niet iets is wat je hebt, maar wat je doét.”

Het kan ook ú overkomen

U hebt ongetwijfeld weleens gehoord van privacy-schandalen bij grote organisaties en overheden. Terwijl ook ondernemers in het mkb en de agrosector risico’s lopen. Frans licht toe: “Jaarlijks komen er 24.000 meldingen van AVG-schendingen binnen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Vaak door concurrenten, klanten of (ex)collega’s. Ondernemers lopen dus een serieus risico. Voor een klein mkb-bedrijf kan een boete al snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Tot maximaal vier procent van de totale (wereldwijde) omzet! Voor de zorgsector zijn de regels nóg strenger.”

Samenwerking AVG

Tip voor retailerondernemingen

Hebt u als ondernemer (in coronatijd) de overstap gemaakt naar online business? Of werkt u met een klantenpas of ander loyaliteitssysteem? Zorg er dan voor dat u AVG-proof omgaat met persoonsgegevens en uw systemen deze gegevens goed beveiligen. Een specialist van DataproteQ kijkt samen met uw acconavm accountmanager naar wat hiervoor nodig is.

Tip voor internationale ondernemers

Onderneemt u over de grens, of bent u dit in de toekomst van plan? Let dan goed op. Frans licht toe: “In Duitsland, Zwitserland en Canada wordt de AVG nog strenger nageleefd dan in Nederland. In de Verenigde Staten hebben ze geen AVG, waardoor u weer goede afspraken moet maken om te waarborgen dat u AVG-proof blijft. Uw business kan stil komen te liggen als blijkt dat u niet aan de regels voldoet.”

Meer informatie

Wilt u ontdekken in hoeverre uw organisatie AVG-proof is? Neem contact op met uw acconavm accountmanager of een kantoor bij u in de buurt. Samen met DataproteQ nemen we uw processen onder de loep én ontdekken we welke acties nodig zijn. Dit is altijd maatwerk. Samen zorgen we ervoor dat u onbezorgd kunt blijven ondernemen én de privacy van uw klanten of relaties waarborgt.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht