Altijd meegaan met de tijd

Stegeman Horeca, Laren (Gld)

De horeca heeft het, zoals veel andere sectoren, behoorlijk lastig. Linda en Rob Vermeulen van Stegeman Horeca in Laren (Gld.) merken echter weinig van de crisis. Hun geheim? Goed luisteren en kijken naar de markt, de activiteiten goed spreiden en ‘gewoon hard werken’.

Stegeman Horeca is een echt familiebedrijf. De overgrootouders van Linda Vermeulen-Stegeman begonnen in 1926 een cafébedrijf. De daaropvolgende drie generaties hebben steeds stukjes bijgebouwd en zijn voortdurend nieuwe activiteiten gestart. Linda en Rob zijn de vierde generatie (acconavm begeleidde de bedrijfsopvolging) en zetten de familietraditie vol optimisme voort: “Ook wij voeren weer de nodige veranderingen door.

Zo hebben we recent de grote feestzaal verbouwd en een paar jaar geleden het cafégedeelte. Door de nieuwe terrasoverkapping kunnen mensen nu bij wat minder weer toch lekker verwarmd buiten zitten. En op dit moment zijn we de kelder aan het verbouwen. Mensen willen veranderingen zien, er moet beweging en dynamiek zichtbaar zijn. Door goed te letten op wat er in de markt leeft en gebeurt en ons bedrijf daar steeds op aan te passen, blijven we bij de tijd, ook al bestaan we al een kleine eeuw.”

Totaalpakket

Stegeman Horeca bestaat uit een café, een restaurant, zalen, partyverhuur, een cateringbedrijf en tentenverhuur. Het hotel, dat lang onderdeel was van de ‘Stegeman-formule’, is gesloten: “Een hotel runnen in deze tijd is niet eenvoudig, ook omdat dat nogal wat nieuwe wettelijke verplichtingen met zich mee brengt. We hebben toen besloten ons te concentreren op catering. Het mooie is dat we nu naar wens een totaalpakket kunnen leveren. Horeca op locatie, inclusief catering en tent is mogelijk, maar willen mensen alleen een tent? Ook prima! Dat tentenbedrijf kwam op een bepaald moment op ons pad. We hebben het overgenomen en hebben daar geen spijt van. Het loopt als een trein.”

Ondernemen

Het werkgebied van Stegeman Horeca is de ‘grotere Achterhoek’. Vanuit Laren bedienen Linda en Rob inmiddels ook wat verder weg gelegen plaatsen als Apeldoorn en Deventer. Met elf fulltimers en 25 parttimers behoort Stegeman tot de grotere horecabedrijven in de regio. Rasondernemer Rob, ooit begonnen in de keuken, doet veel offertewerk, locatiebezoek en planning, maar draait ook de hand niet om voor het bouwen van tenten en het bezorgen van catering. Top-gastvrouw en klantenbinder Linda loopt mee in de bediening en doet de hele financiële administratie. Zij werkt met YOB, één van de online boekhoudpakketten van acconavm, en kan daarbij rekenen op de ondersteuning van haar acconavm accountmanager Rick Liebrand.

De toekomst?

Linda Vermeulen: “We willen ondernemen en groeien, eigenlijk in al onze bedrijfsactiviteiten. Het bedrijf inrichten op waar de markt om vraagt, daar werken we voortdurend aan. De eerstvolgende grote investering is de verplaatsing en uitbreiding van onze keuken. Het is de hoogste tijd om het hart van het bedrijf aan te passen aan de ontwikkelingen.”

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht