Als zzp’er werken in teamverband

werken in teamverband

Als zzp’er werk je vaak alleen. In bepaalde gevallen is de opdracht echter te groot om die zelfstandig uit te kunnen voeren. Samenwerken met andere zzp’ers biedt dan uitkomst. Maar wat zijn de voordelen, hoe vind je een geschikte partner en op welke wijze ga je samenwerken?

Wat zijn de voordelen?

Samenwerken met andere zzp’ers levert de volgende voordelen op:

  • Opdrachten die individueel buiten bereik waren, gaan tot de mogelijkheden behoren.
  • De onderlinge aanmoediging en coaching zijn, naast het deelgenoot maken van elkaars kennis en netwerk, een stimulans voor de persoonlijke ontwikkeling.
  • Samenwerking biedt de gelegenheid om als collectief voor de dag te kunnen komen.
  • Huisvesting, marketing en eventuele ziekte zijn enkele voorbeelden van een legio aan kosten en risico’s die gedeeld kunnen worden.

Hoe vind je een geschikte partner?

Voor je zoektocht naar een geschikte partner zijn diverse tools beschikbaar. Zo kun je gebruik maken van netwerkborrels of social media. Plaats op Twitter bijvoorbeeld een tweet met een relevante hashtag of gebruik die hashtag om te zoeken naar potentiële kandidaten. LinkedIn en Facebook bieden ook een scala aan opties. Word wel partners met iemand die dezelfde motieven heeft en vergelijkbare doelen nastreeft. Dit voorkomt valse verwachtingen. 

Op welke wijze ga je samenwerken?

Als je een partner hebt gevonden is het zaak om heldere afspraken te maken over de manier waarop je gaat samenwerken. Het is daarbij afhankelijk van het type opdracht welke samenwerkingsvorm het meest geschikt is. Voor kortlopende of eenmalige opdrachten is een ‘overeenkomst tot opdracht’ een geschikte vorm van samenwerking. Ga hierbij na of je opdrachtgever of collega zzp’er over een modelovereenkomst beschikt. Bij langdurige samenwerking kun je samen ook een rechtsvorm starten, zoals een vof of een bv. Fiscale aspecten en de gewenste mate van aansprakelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol. Laat je hierin goed adviseren.

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht