Als zzp’er op vakantie

vakantie

De vakantieperiode breekt weer aan. Heb je al bedacht waar je naar toe wilt? Lekker relaxen op een tropisch strand of genieten van bourgondisch Frankrijk? Mensen in loondienst ontvangen deze maand een extraatje; het vakantiegeld. Maar hoe zit dit als je zzp’er bent?

Er zitten veel voordelen aan zelfstandig ondernemen. Je hebt vrijheid, je bepaalt veel zelf en je doet wat je leuk vindt. Maar er zijn ook zaken waar je als zzp’er rekening mee moet houden, die voor mensen in loondienst goed geregeld zijn. Voor zelfstandig ondernemers is het vakantiegeld niet zo vanzelfsprekend. Je moet hier toch echt zelf voor zorgen. Wij geven mogelijkheden om ook als zzp’er aan vakantiegeld te komen.

Uurtarief

Wij hebben al eerder geschreven over hoe jij je uurtarief bepaalt. Het is slim om bij het uurtarief ook rekening te houden met vakantiegeld. Houd dit geld vervolgens elke maand apart zodat je het in de zomermaanden ook echt kunt gebruiken voor je vakantie.

Opdracht

Heb je onvoldoende geld apart kunnen zetten voor je vakantie? Neem dan een opdracht aan waarvan je de inkomsten of een deel hiervan reserveert voor vakantiegeld. Je kunt zelf van te voren bepalen hoeveel geld jij voor vakantiegeld wilt reserveren.

Zorg er in ieder geval voor dat je wel vakantie inplant. Waarschijnlijk heb je het hele jaar al hard gewerkt en heb je die vakantie dus wel verdiend! Lees ook het artikel hoe je als zzp’er zonder stress op vakantie gaat.

Dit is een bericht van Acconline.

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht