http://coronadossier

Alles over de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL)

Heeft u als mkb’er minimaal 30 procent omzetverlies vanwege de coronacrisis? Dan kunt u extra steun ontvangen via de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb. De maximale vergoeding is 50.000 euro. De TVL is een vervolg op de TOGS. Lees hoe het werkt.

[Geüpdatet 27 augustus 2020]

Voor wie?

Met name ondernemers in de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia, theaters, strandtenten, sportscholen, standbouwers, sauna’s en wellness centra krijgen deze belastingvrije tegemoetkoming om in hun vaste materiële kosten te kunnen voorzien. Dit bedrag komt bovenop een eventuele NOW-uitkering.

Hoe hoog?

De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetdaling (minimaal 30 procent). De omzetdaling wordt berekend aan de hand van de aangiften omzetbelasting van het tweede en derde kwartaal 2019 en 2020. De maximale vergoeding is 50.000 euro voor de periode 1 juni tot 1 oktober. Per sector geldt een andere berekening voor het percentage van de vaste lasten.

De voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • U heeft maximaal 250 medewerkers in dienst.
  • Uw omzetdaling is minimaal 30 procent ten gevolge van de coronacrisis.
  • Uw vaste lasten zijn minimaal 4.000 euro in de periode juni tot en met september 2020.
  • Uw hoofd- of nevenactiviteit moet overeenkomen met één van de vastgestelde SBI-codes.
  • Uw bedrijf is vóór 15 maart 2020 opgericht en gevestigd in Nederland.
  • Minimaal één vestiging van uw bedrijf is niet gevestigd op het privéadres van de eigenaar, of de vestiging staat los van de privéwoning en heeft een eigen opgang of toegang.*
  • Uw onderneming is niet failliet en heeft geen uitstel van betaling aangevraagd.

* Met uitzondering van horecaondernemingen met de SBI-code 56.10.1, 56.10.2 en 56.30 en ambulante handel (zoals markthandel, taxivervoer, auto- en motorrijscholen en kermisattracties.

Aanvragen via acconavm

De regeling TVL kun u aanvragen via de website van RVO van 30 juni tot en met 30 oktober 2020. Vanaf 1 september is het ook mogelijk om via acconavm TVL aan te vragen.
Er gelden diverse voorwaarden om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming. Heeft u hulp nodig bij het indienen van uw aanvraag? De adviseurs van acconavm helpen u graag!

Maak een afspraak

Wilt u advies bij uw TVL-aanvraag? Of wilt u meer tips en adviezen om een eventuele coronacrisis zo goed mogelijk te doorstaan? Wij staan voor u klaar. Bekijk het online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ voor het laatste nieuws en meer adviezen.

Bent u al klant? Neem dan contact op met uw contactpersoon. Hij/zij is het beste op de hoogte van uw situatie en schakelt zo nodig met een collega-specialist. Geen klant van ons maar wel vragen? Ook dan bent u van harte welkom voor hulp of het delen van uw zorgen! Onze collega’s zijn voor u bereikbaar. Neem contact op met een acconavm kantoor bij u in de buurt. acconavm brengt u en uw onderneming verder, ook in moeilijke tijden.

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht