http://coronadossier

Alles over de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL)

Heeft u als mkb’er minimaal 30 procent omzetverlies vanwege de coronacrisis? Dan kunt u binnenkort extra steun ontvangen via de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb. De maximale vergoeding is 50.000 euro. De TVL is een vervolg op de TOGS. Lees hoe het werkt.

Voor wie?

Met name ondernemers in de horeca*, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen deze belastingvrije tegemoetkoming om in hun vaste materiële kosten te kunnen voorzien. Dit bedrag komt bovenop een eventuele NOW-uitkering.

Hoe hoog?

De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetdaling (minimaal 30 procent). De maximale vergoeding is 50.000 euro voor de periode 1 juni tot 1 oktober. De exacte berekening per sector is nog niet bekend.

De voorwaarden

  • U heeft maximaal 250 medewerkers in dienst
  • Uw omzetdaling is minimaal 30 procent
  • Uw bedrijf is vóór 15 maart 2020 opgericht en gevestigd in Nederland
  • Minimaal één vestiging van uw bedrijf is niet gevestigd op het privéadres van de eigenaar, of de vestiging staat los van de privéwoning en heeft een eigen opgang of toegang.*
  • Uw onderneming is niet failliet en heeft geen uitstel van betaling aangevraagd.

* Met uitzondering van horecaondernemingen met de SBI-code 56.10.1, 56.10.2 en 56.30 en ambulante handel (zoals markthandel, taxivervoer, auto- en motorrijscholen en kermisattracties.

Aanvragen

U kunt de regeling aanvragen vanaf medio juni 2020 bij de RVO. De exacte datum is nog niet bekend. Zodra mijn collega’s en ik meer weten over deze regeling, hoort u van ons.

Maak een afspraak

Hebt u vragen over coronagerelateerde vraagstukken in uw onderneming? Of wilt u advies bij andere ondernemerszaken? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Tip

Via ons online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ voorzien we u van het relevante nieuws, tips en adviezen voor uw branche.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht