Alles in eigen huis

Het Media Atelier, Emmen

Wie radio en tv zegt, denkt aan Hilversum en de Randstad. Maar in Hilversum en de Randstad denken ze steeds vaker aan Emmen. Daar maakt Het Media Atelier radio- en tv-producties voor een gestaag groeiende klantenkring in het hele land.

Richard Kuiper startte zijn bedrijf, toen nog onder een andere naam, in het jaar 2000. Vier jaar later ging hij samen met Vincent Kreuze verder onder de naam Het Media Atelier. In 2005 voegden zij aan het oorspronkelijke audiobedrijf een tv-productiemaatschappij toe. Sindsdien werken beide DGA’s aan een goede naam en een stevige reputatie bij reclamebureaus, media-inkoopbureaus en omroeporganisaties in heel Nederland.

Een succesverhaal, maar de economische tegenwind gaat ook aan Emmen niet voorbij. Richard Kuiper: “Opmerkelijk genoeg kwamen wij nog fluitend crisisjaar 2009 door. Tegen onze opdrachtgevers durfden we bijna niet te zeggen dat wij nergens last van hadden. Maar vorig jaar mei begon ook bij ons de markt in te storten. Reclamebureaus en zendgemachtigden verkochten minder reclamezendtijd. Bedrijven hielden de portemonnee dicht als het om adverteren ging en productiemaatschappijen als de onze merken dat als eerste.”

Betrokken

“Ook in die lastige tijd hebben we veel gehad aan onze acconavm accountmanager Arnold de Roo. Hij adviseert ons op fiscaal-administratief en juridisch gebied en is een heel goed klankbord. We hangen regelmatig bij hem aan de telefoon. Op zijn beurt wipt hij tussen de bedrijven door nog wel eens bij ons binnen voor een kop koffie. Echte betrokkenheid dus en die stopt niet bij een mailtje over en weer.”

Onderscheid

“We hadden elf pittige maanden achter de rug, toen de markt weer begon te bewegen”, vertelt Richard Kuiper. “Wij onderscheiden ons met een heel gunstige prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn we snel en ook nog eens heel flexibel. We maken mooie en goede producties tegen een scherpe prijs en dat praat zich rond. Maatschappijen in de Randstad liggen met hun prijzen toch wel ruim een keer boven ons.”

Het Media Atelier heeft alle faciliteiten in eigen huis. In een grote audiostudio worden grote voice-over producties en zangklussen gedaan. In een kleinere studio spreekt Richard Kuiper (‘ik ben zelf al 20 jaar de huisstem van Het Media Atelier’) radiocommercials en bedrijfsfilms in. Daarnaast beschikt het bedrijf over alle editfaciliteiten voor het maken van tv-producties, waaronder ook weer commercials en bedrijfsfilms.

Voordeel

Richard en Vincent mogen een groeiend aantal omroepen tot hun klanten rekenen, van RTV Noord en RTV Drenthe tot Radio West en RTV Utrecht: “We worden steeds vaker gebeld op basis van doorverwijzing. Dat we gevestigd zijn in Emmen – toch niet om de hoek, vanuit het perspectief van de Randstad – blijkt helemaal geen probleem. Ook omdat we net zo gemakkelijk een kwalitatief hoogwaardige lijnverbinding leggen met een studio in de Randstad. We bellen in om op afstand teksten op te nemen. Afstand zegt niets meer vandaag de dag.”

Naar: Het media-atelier

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht