http://internationaal%20ondernemen%20-%20accon%20international

Advies bij internationaal ondernemen? Maak gebruik van de SIB-regeling

internationaal ondernemen

Als u zakendoet of gaat doen in het buitenland, dan komt er veel op u af. Onze adviseur Rudolf Bakker vertelt hoe acconavm ondernemers met internationale ambities ondersteunt. En het mooie is dat u als ondernemer een vergoeding kunt ontvangen voor advieskosten op internationaal gebied via de regeling Starters International Business (SIB).

Internationale ambities

Rudolf Bakker is Senior Specialist Belastingadvies bij acconavm. Al jaren begeleidt hij ondernemers met internationale ambities vanuit Nederland naar het buitenland én andersom. Gaat u als ondernemer voor het eerst over de grens zakendoen, dan staan er een aantal vragen in de TOP10.

  • In welk land moet ik belasting betalen?
  • In welk land moeten mijn medewerkers verzekerd zijn als ze (tijdelijk) in het buitenland werken.
  • Waaraan moet mijn internationale webshop voldoen?
  • Hoe zit het met algemene voorwaarden of leveringscontracten?

Ook behandelen we nog regelmatig Brexit-gerelateerde vragen. De vragen én de antwoorden kunt u lezen in de whitepaper: Wat zijn de regels voor ondernemen over de grens?

Adviesteam internationaal

Bij deze en andere vragen krijgen ondernemers ondersteuning van acconavm. Rudolf Bakker vertelt over de werkwijze: “Bij acconavm hebben we voor elk juridisch, fiscaal of bedrijfseconomisch vraagstuk een expert in huis, met regionale én landelijke dekking. Met een speciaal team voor internationaal advies. We zijn aangesloten bij GMN International, een wereldwijd netwerk van accountantskantoren. Bij specifieke vraagstukken werken we samen met een accountantskantoor in het land waar een ondernemer onderneemt. Zo zijn we altijd up-to-date qua wet- en regelgeving in dat land en krijgt de ondernemer het beste advies, van ons of het partnerkantoor.”

Advies bekostigen via SIB-regeling

Hebt u als startende internationale mkb-ondernemer behoefte aan advies van een jurist of belastingadviseur? Via de SIB-regeling kunt u een deel van de advieskosten van acconavm terugkrijgen. Rudolf legt uit: “Met de SIB-regeling helpt het Ministerie van Buitenlandse Zaken ondernemers om de stap te maken naar buitenlandse markten. Via kennisvouchers kunnen ondernemers de advieskosten van bijvoorbeeld een jurist of fiscalist voor 50 procent vergoed krijgen. Deze vouchers kunnen ondernemers ook voor ons werk inzetten. Een mooi steuntje in de rug.”

Meer informatie en whitepaper

De whitepaper: ‘Wat zijn de regels voor ondernemen over de grens’, kunt u kosteloos aanvragen via deze link.

Wilt u meer weten over acconavm? Of hebt u direct een vraag voor de internationale experts van acconavm? Stuurt u dan een email naar international@acconavm.nl. Dan neemt Rudolf Bakker of een van zijn collega’s contact met u op.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Whitepaper met inzichten over ondernemen over de grens april 2021 - Accon avm .pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rudolf Bakker
Rudolf Bakker (Senior Specialist Belastingadvies)
Rudolf Bakker heeft als Senior Specialist Belastingadvies een voorliefde voor ondernemers met internationale ambitie. Ondernemers die van over de grens naar Nederland komen, adviseert hij graag, zodat ze slagvaardig in het Nederlandse regellandschap kunnen ondernemen. Maar ook ondernemers die juist naar het buitenland toegaan begeleidt Rudolf. Hij biedt hen vaste thuisbasis waar alles samenkomt én legt connecties via het internationale netwerk. Zijn specialismen: internationaal belastingrecht, transfer pricing, herstructurering van ondernemingen, grensoverschrijdend werken


<< terug naar overzicht