Advanced Pricing Agreement – APA

Een Advanced Pricing Agreement met de Nederlandse Belastingdienst geeft u vooraf duidelijkheid over de onderlinge verrekenprijzen van uw vennootschappen. Een APA geeft u vooraf zekerheid en voorkomt discussies achteraf met de Belastingdienst. Een dergelijke APA is niet alleen voorbehouden aan grote beursgenoteerde bedrijven. Het is ook interessant voor het familiebedrijf / MKB dat over de grens opereert.

Bij wet is vastgelegd dat verbonden vennootschappen transacties ‘at arm’s length’ dienen te verrichten. Tevens wordt van u verwacht dat u beschikt over transfer pricing documentatie. Bij het hanteren van onjuiste verrekenprijzen kunnen achteraf nog forse correcties door de Belastingdienst worden opgelegd. Door het afsluiten van een APA kunt u zekerheid krijgen over alle verrekenprijs-kwesties van uw bedrijf.

Whitepaper APA

In de whitepaper APA leest u meer over de werkwijze en begeleiding van het traject van aanvraag tot agreement. Als internationale ondernemer meer dan wenselijk om na te gaan welke voordelen dit u biedt.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
APA - Whitepaper november 2015.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Deze gegevens worden verwerkt in ons CRM-systeem en worden vertrouwelijk behandeld. Uw gegevens worden enkel voor interne doeleinden gebruikt en zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers die hier bij moeten kunnen, voor de juiste afhandeling en opvolging van uw aanvraag. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan ons privacystatement.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht