Advanced Pricing Agreement – APA

Een Advanced Pricing Agreement met de Nederlandse Belastingdienst geeft u vooraf duidelijkheid over de onderlinge verrekenprijzen van uw vennootschappen. Een APA geeft u vooraf zekerheid en voorkomt discussies achteraf met de Belastingdienst. Een dergelijke APA is niet alleen voorbehouden aan grote beursgenoteerde bedrijven. Het is ook interessant voor het familiebedrijf / MKB dat over de grens opereert.

Bij wet is vastgelegd dat verbonden vennootschappen transacties ‘at arm’s length’ dienen te verrichten. Tevens wordt van u verwacht dat u beschikt over transfer pricing documentatie. Bij het hanteren van onjuiste verrekenprijzen kunnen achteraf nog forse correcties door de Belastingdienst worden opgelegd. Door het afsluiten van een APA kunt u zekerheid krijgen over alle verrekenprijs-kwesties van uw bedrijf.

Whitepaper APA

In de whitepaper APA leest u meer over de werkwijze en begeleiding van het traject van aanvraag tot agreement. Als internationale ondernemer meer dan wenselijk om na te gaan welke voordelen dit u biedt.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
APA - Whitepaper november 2015.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht