Accon avm actief lid van GMN International

lid van GMN International

acconavm is in 2018 toegetreden tot GMN International, een internationaal netwerk van accountants- en belastingadvieskantoren met leden in meer dan 50 landen. Het lidmaatschap geeft ons de mogelijkheid om bij klantvraagstukken over de grens snel met aangesloten adviseurs en accountants in het buitenland te schakelen.

Zeer waardevol

Inmiddels is al gebleken hoe waardevol het lidmaatschap van GMN International is. We hebben al voor diverse klanten in meerdere landen een beroep gedaan op leden van GMN International in het buitenland. Zo zijn we voor klanten die webshopactiviteiten in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk hebben in contact met onze partners in de betreffende landen.

Verder hebben we afgelopen jaar deskundigen in Tanzania, Libanon, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ingeschakeld voor diverse klanten met uiteenlopende vraagstukken. Gebleken is dat er steeds een accurate en plezierige terugkoppeling tot stand kwam, hetgeen de kwaliteit van het netwerk nog eens onderstreept.

We geven u graag een aantal voorbeelden van vraagstukken waarbij het netwerk van GMN International de dienstverlening versterkt.

Buitenlandse btw

Stel: Een Nederlandse klant van acconavm exploiteert een webshop. Er worden veel bestellingen ontvangen van particuliere klanten uit Duitsland. Hierdoor wordt het drempelbedrag overschreden en dient de Nederlandse klant in Duitsland btw-aangifte te doen en btw af te dragen. Onze GMN-partner in Duitsland maakt dit voor onze Nederlandse klant in orde, acconavm ondersteunt bij de communicatie en aanlevering van de benodigde informatie.

Een Nederlandse klant verkoopt een grote machine in Duitsland en ruilt gelijktijdig een oude machine in. Deze machine verkoopt onze klant daarna door binnen Duitsland aan een andere klant. Hierdoor ontstaan btw-verplichtingen in Duitsland voor onze Nederlandse klant. Onze GMN-partner in Duitsland verzorgt de hiervoor benodigde aangiften in Duitsland.

Een klant van onze Duitse GMN-partner koopt brandstof in de haven van Rotterdam en transporteert deze naar Duitsland. acconavm ondersteunt bij de fiscale verplichtingen rondom btw en accijnzen voor het Nederlandse deel van deze transactie.

Werkgeverszaken

Een Nederlandse klant van acconavm wil een verkoper aanstellen in Frankrijk. Deze verkoper woont en werkt in Frankrijk. Onze GMN-partner in Frankrijk zorgt voor de juiste salarisverwerking en afdracht van verschuldigde heffingen over het loon van de Franse werknemer.

Een klant van onze Oostenrijkse GMN-partner is een uitzendbureau. Er wordt personeel vanuit Oostenrijk ingezet op een Nederlands bouwproject. Onze Oostenrijkse collega’s schakelen het team van acconinternational in Veenendaal in vanwege hun expertise op dit gebied en acconinternational zorgt dat alle fiscale en juridische verplichtingen in Nederland correct en tijdig worden nagekomen.

Waardevol netwerk

Kortom, een zeer waardevol netwerk waar ook u de vruchten van kunt plukken. Verder is Arjen Tompkins, senior specialist belastingadvies van acconavm, benoemd tot Voorzitter van de fiscale commissie binnen GMN Europa. Dit biedt waardevolle mogelijkheden om midden in de internationale dynamiek van GMN International actief te zijn.

Over GMN International

GMN International, opgericht in de jaren 70, is een wereldwijde vereniging van zorgvuldig geselecteerde, juridisch onafhankelijke, professionele accountantskantoren die gerespecteerd worden in eigen land. Zij biedt wereldwijde ondersteuning aan bedrijven die lid zijn en de mogelijkheid om effectief samen te werken om zo te voldoen aan de behoeften van klanten in hun lokale markten.

Hebt u vragen over onze deelname aan GMN International of bent u benieuwd naar wat we via het netwerk voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met de  onze internationale adviseurs via international@acconavm.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht