Aanpassen voorlopige aanslag 2017

Voorlopige aanslag

In januari hebt u de voorlopige aanslag 2017 van de Belastingdienst ontvangen. Deze aanslagen baseert de Belastingdienst op aangiften van voorgaande jaren. Dit jaar is een extra check geboden vanwege veranderde wetgeving.

Met name de voorlopige aanslag inkomstenbelasting kent een addertje onder het gras. De Belastingdienst baseert zich met de voorlopige aangiften op eerder ingediende aangiften. In 2017 is het door een wetswijziging gunstiger om niet al het vermogen aan één persoon toe te rekenen, maar aan beide fiscale partners de helft.

Aanpassen voorlopige aanslagen bij fiscale partners

Bij de voorlopige aanslagen die de Belastingdienst verstuurt, wordt niet automatisch het box 3 vermogen verdeeld. Hierdoor is uw aanslag te hoog, terwijl uw partner nu geen aanslag krijgt en deze wel zou moeten ontvangen. Als de aangifte over 2017 wordt ingediend, ontvangt u dus een groot bedrag terug, terwijl uw partner een groot bedrag zal moeten betalen. Dit bedrag wordt eventueel vermeerderd met belastingrente.

Als u geen onhandig over-en-weer van betalingen wilt en het betalen van onnodige belastingrente wilt voorkomen, dan kunnen wij de aanslagen nu aanpassen. Neem dan even contact op met uw acconavm belastingadviseur of vul onderstaand adviesformulier in.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht