Aan kop in wereldwijde nichemarkt

Quintus levert business intelligence oplossingen

Min of meer bij toeval stuitte ICT-bedrijf Quintus 12 jaar geleden op een activiteit die het bedrijf inmiddels de halve wereld over brengt. Met hulp van acconavm openden eigenaren Edwin Hammink en André Kooij vorig jaar een eigen vestiging in Houston. Waarin een klein bedrijf groot kan zijn.

13 medewerkers telt het Amersfoortse bedrijf, meer niet. Maar dat zijn er genoeg om in een wereldwijde, zeer gespecialiseerde nichemarkt een leidende positie in te nemen. In 1998 begonnen als SAP consultants en projectmanagers, ontwikkelde Quintus zich al snel na de oprichting tot leverancier van oplossingen in business intelligence. Edwin Hammink: “Een klant van ons ging een daarop gericht pakket, Spotfire, gebruiken en daar zijn wij bij betrokken geraakt. We zagen al snel de mogelijkheden en besloten ons hierin te specialiseren. Er zijn wereldwijd maar weinig specialisten die bedrijven begeleiden bij de volledige implementatie van Spotfire. Plezierig gevolg daarvan is dat als je eenmaal in het circuit zit je op basis van aanbeveling van de een naar de ander komt. Inmiddels hebben wij op vrijwel elk continent wel klanten.”

Analyse

Veel, vooral grotere en internationaal werkende bedrijven beschikken over een schat aan data rond alle mogelijke bedrijfsprocessen. Quintus helpt deze bedrijven betekenis te geven aan die data. Door, om te beginnen, de gegevens beschikbaar en bruikbaar te maken, data uit verschillende databases met elkaar te koppelen en deze data vervolgens te ontsluiten. Daarmee schept Quintus de mogelijkheden voor verdere en diepgaande analyse met behulp van Spotfire. Edwin Hammink: “Wij visualiseren die analyses, onder meer met ons eigen product QuintusVisuals. Omdat bedrijven nu veel beter kunnen zien hoe zij de onderliggende cijfers en gegevens moeten interpreteren, kunnen zij veel betere beslissingen nemen. Wij zorgen er voor dat ondernemingen alles uit Spotfire halen wat er in zit.”

Bemiddeling

Quintus is met Spotfire dienstverlening sterk vertegenwoordigd in de financiële wereld, in de pharma sector en in de olie- en gasindustrie. Een gewaardeerde klant in de laatstgenoemde sector is Shell. De van oorsprong Nederlands-Britse oliegigant heeft net als veel van haar concurrenten een belangrijke vestiging in Houston. In het kielzog van opdrachtgever Shell besloten Edwin Hammink en zijn compagnon André Kooij vorig jaar tot de opening van een Amerikaanse tak van Quintus: “Uiteraard moesten wij op zoek naar een adviseur die de Amerikaanse wet- en regelgeving en de plaatselijke situatie goed kent. Het contact met zo’n partij is tot stand gekomen via actieve bemiddeling door acconavm. Voor ons heel prettig omdat zo het totaalbeeld bij acconavm aanwezig blijft en zij er bovenop kunnen blijven zitten. Dat geeft extra zekerheid. De eerste medewerker is vorig jaar begonnen en we hopen snel uit te breiden.”

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht