MKB

Onze kennis en passie

MKB

Vervallen tijdklemmen van kapitaalverzekeringen per 1 april 2017
Kapitaalverzekeringen Met ingang van 1 april 2017 zijn de tijdklemmen oftewel de looptijdseisen van 15 of 20 jaar premie betalen of sparen van kapitaalverzekeringen vervallen. In veel situaties betekent dit dat u vanaf 1 april met uw kapitaalverzekering of bankspaarrekening uw eigen woningschuld mag aflossen.

Lees meer
De dga en zijn pensioen in eigen beheer, de stappen
Pensioen in eigen beheer Over de afschaffing van het pensioen in eigen beheer hebt u al veel kunnen lezen in ons kennisdossier pensioen in eigen beheer. Dit artikel brengt overzichtelijk in kaart welke stappen u als directeur-grootaandeelhouder wanneer dient te zetten. De wetsvoorstellen zijn aangenomen.

Lees meer
Diefstal door werknemers – wat kunt u eraan doen?
Diefstal werknemers Regelmatig maken werknemers zich schuldig aan diefstal en oplichting van de werkgever. De schade is groot en de sfeer wordt aangetast als er binnen de winkelomgeving sprake is van een onveilig klimaat. Verlies van goedwillende medewerkers ligt op de loer. Diefstal door medewerkers – wat kunt u eraan doen?

Lees meer
Hoe sta ik ervoor na het eerste kwartaal?
eerste kwartaal Het eerste kwartaal is net achter de rug en de meeste ondernemers hebben de jaarrekening over 2016 ontvangen. Echter kan het voor u als ondernemer ook erg belangrijk zijn om gedurende het jaar te weten of u op de goede weg bent en of u het gewenste resultaat behaalt.

Lees meer
Waardecreatie in IT
Waardecreatie Gaat je als snelgroeiende onderneming in de IT alles voor de wind? Gemotiveerde medewerkers, uitdagende opdrachten, mooie klanten en prima winstgevendheid? Durf dan toch eens verder te kijken. Hoe ziet u de toekomst van uw bedrijf?

Lees meer
Financiering: Het kan wel!
Financiering Hebt u financiering nodig voor uw bedrijf? Voorheen ging u vanzelfsprekend in gesprek met uw huisbankier. Met een goed plan financierde de bank de gehele lening. Tegenwoordig mijden banken meer risico dan voorheen. Betekent dit dat uw plannen niet gefinancierd kunnen worden? Zeker niet, de adviseurs van acconavm kijken verder dan alleen bancaire financiering. Financiering van uw plannen: Het kan wel!

Lees meer
Innovatie met belastingvoordeel
Innovatie Houdt uw onderneming zich bezig met innovatie? De Nederlandse overheid stimuleert innovatie met twee aantrekkelijke fiscale regelingen: de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) en de Innovatiebox.

Lees meer
Personeel, hoe doe je dat?
Masterclass personeel Als werkgever is personeel één van de belangrijkste aandachtspunten in uw werk. Loopt het goed met uw personeel, dan gaat het goed met de omzet, de klanten, de producten, ja eigenlijk met alles.

Lees meer