MKB

Onze kennis en passie

MKB

Werkgevers opgelet: belangrijke wijzigingen in personeelszaken
personeelszaken Wat is er veranderd én gaat er veranderen in de reiskosten, bijtellingen, de werkkostenregeling en scholingskosten voor uw medewerkers? Vanuit de acconavm werkgeversservice praat ik u bij over de belangrijkste wijzigingen in personeelszaken.

Lees meer
Brexit en btw: aandachtspunten bij de btw-aangifte
brexit Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk (VK), dan kan de btw-aangifte sinds de brexit best ingewikkeld zijn. Nu voor veel ondernemers de btw-aangifte voor het eerste kwartaal aan de orde is, breng ik dit onderwerp graag onder de aandacht. Lees waarop u kunt letten, voor een zorgvuldige aangifte.

Lees meer
Inspirerend: zó komt het bedrijf Schutrups veerkrachtig door de crisis
Jan Schutrups van Schutrups Schoenen Exloo Klanten uit heel Nederland komen naar Schutrups in Exloo voor de unieke winkelbeleving, service en gespecialiseerde voetzorg. Tot in 2020 de deuren van de winkel dicht gingen vanwege corona. Ondernemer Jan Schutrups zet er samen met zijn team en acconavm adviseur Stephan Hulst de schouders onder. Laat u inspireren door zijn verhaal.

Lees meer
Webshop en omzetbelasting
webshop Verkoopt u uw diensten en/of producten via een webshop? Dan is de kans dat u internationaal zaken doet aanzienlijk. Op internet lijken grenzen snel te vervagen. Echter de gevolgen voor de omzetbelasting, de btw, zijn belangrijk om te kennen en toe te passen.

Lees meer
Vanaf 1 juli nieuwe btw-regels voor webshops in de EU
webshop en btw Verkoopt u online producten of diensten aan consumenten in andere EU-landen? Dan is de kans groot dat u per 1 juli te maken krijgt met de nieuwe btw-regels. Ontdek welke wijzigingen er zijn en download de whitepaper voor meer gedetailleerde informatie.

Lees meer
TVL tweede kwartaal verhoogd naar 100 procent
TVL tweede kwartaal 2021 Een opluchting voor veel ondernemers: de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van dit jaar geldt een tegemoetkoming van 100 procent. Ontdek of u in aanmerking komt en waar u op kunt letten.

Lees meer
Nieuwe wet (WHOA) redt ondernemers in zwaar weer
Nieuwe wet (WHOA) redt ondernemers in zwaar weer Hebt u financiële zorgen door de coronacrisis? Dan is dit ongetwijfeld een spannende tijd voor u. Wellicht vraagt u zich af wat er gebeurt als de steun door de overheid op een moment wegvalt. Ik wijs u graag op de mogelijkheden. Zoals een recente wetswijziging in de Faillissementswet, waarmee u een faillissement mogelijk voorkomt.

Lees meer
Goed nieuws: aanvraagtermijn voor eindafrekening NOW1 en 2 gewijzigd
NOW 2.0 De aanvraagtermijnen voor de eindafrekening van NOW1 en 2 zijn gewijzigd. Hierdoor krijgt u tot eind oktober de tijd om uw definitieve aanvraag voor NOW-subsidie in te dienen. Hierbij gaat het om de eerste tranche van de NOW-subsidie. Daarnaast opent het loket voor de eindafrekening NOW2 een maand eerder dan gepland. Jos Schippers vertelt wat dit voor u betekent en hoe u optimaal kunt profiteren van het uitstel.

Lees meer
Waarom het juist nu slim is om te profiteren van de werkkostenregeling (WKR)
werkkostenregeling 2021 Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelast vergoedingen verstrekken aan uw medewerkers. Vanwege de coronacrisis is de vrije ruimte wederom verhoogd voor 2021. Ontdek hoe u de vrije ruimte optimaal benut, zodat u en uw personeel daar de vruchten van plukken.

Lees meer