Studiekosten werknemers: per 1 augustus 2022 voor rekening werkgever
Studiekosten werknemers Per 1 augustus is een nieuwe wet ingegaan waardoor u als werkgever de kosten van bepaalde opleidingen niet langer kan terugvragen van werknemers. Het gaat om de Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

Lees meer
TVL voor startende ondernemers
TVL startende ondernemers Startte u uw onderneming in coronatijd, tussen 30 juni 2020 en 30 september 2021? En hebt u minder omzet gedraaid dan verwacht door de coronamaatregelen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Startersregeling. U kunt nu de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen voor de perioden Q4 2021 en Q1 2022.

Lees meer
Let op: dien op tijd uw vaststelling van TVL Q2 2021 in
TVL Q2 2021 Hebt u TVL Q2 2021 aangevraagd? Dan dient u nu uw werkelijke omzet door te geven aan de RVO. Doe dit uiterlijk 20 juli 2022. Daarna is dit niet meer mogelijk. Deze vaststelling is nodig om uw definitieve subsidie te bepalen. In deze blog vertel ik wat u kunt verwachten en waar u op kunt rekenen.

Lees meer
Voorkom verrassingen: controleer uw algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden Bij een juridisch geschil tussen twee partijen stelt bijna iedere jurist als eerste de vraag: ‘Maakt u gebruik van algemene voorwaarden?’. Dit geeft maar aan hoe belangrijk dit is. Ik adviseer u om altijd gebruik te maken van algemene voorwaarden. In deze blog vertel ik u graag meer over het belang ervan en wat de juristen van acconavm hierin voor u kunnen betekenen.

Lees meer
Thuiswerken over de grens; coronategemoetkomingen lopen ten einde
productief thuiswerken Hebt u werknemers in dienst die in het buitenland wonen? Dan gelden daar speciale regels voor omtrent belastingbetaling en sociale zekerheid. In verband met het verplicht thuiswerken vanwege de coronapandemie, waren die regels tijdelijk aangepast. Maar die komen binnenkort tot een eind. In deze blog vertel u ik wat dit voor u als werkgever betekent.

Lees meer
Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?
Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

Lees meer
Van banner tot etui: Atelier Meer recyclet op een sociale manier
Atelier Meer Oud materiaal een tweede leven geven. Voor veel mensen een ideaalbeeld. Voor de medewerkers van Atelier Meer2 een dagelijkse realiteit. In deze sociale onderneming krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte om zich op een prettige werkplek te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Bedrijven uit het hele land brengen hier hun oude banners, vlaggen en andere materialen. Zo ook acconavm. Wij mochten langskomen om te zien welke nieuwe producten ze maken van onze oude merkmaterialen.

Lees meer
Meer grip op uw onderneming met data-analyse en cybersecurity
cyber security We kunnen ons geen wereld zonder IT meer voorstellen. Ook in uw onderneming is IT waarschijnlijk de ‘backbone’ van de organisatie. Met data-analyse krijgt u heel eenvoudig inzicht in relevante managementinformatie. Toch heeft de IT ook een keerzijde door toenemende cybercriminaliteit. We spreken met Jesse van der Hoff (IT-auditor) en Rogier Seelie (Regiodirecteur) van acconavm over deze twee kanten van de medaille.

Lees meer
Tijd en evenwicht: de sleutels voor een goede bedrijfsoverdracht
Hoogendoorn Bent u van plan om uw bedrijf over te dragen aan uw kind(eren)? Dan staan u belangrijke beslissingen te wachten die u niet overhaast wil nemen. Marco Tromp (Senior Specialist Belastingadvies) en Henk Heij (Directeur Advies en Senior Adviseur Corporate Finance) zijn beiden ervaren procesbegeleiders van bedrijfsopvolgingen in familiebedrijven.

Lees meer
Dit zijn de 5 belangrijkste wijzigingen uit de Voorjaarsnota
voorjaarsnota 2022 De regering heeft de afgelopen jaren veel geld uitgegeven aan de coronaregelingen. En ook de compensatie voor spaarders vanwege box 3 is een flinke uitgave voor de schatkist. De tekorten die daardoor zijn ontstaan moeten nu worden aangevuld. Helaas zal u als ondernemer daaraan gaan bijdragen, zo staat er in de Voorjaarsnota 2022. Ik begrijp dat u hier niet blij mee zult zijn. U moet meer belasting betalen, wat ten koste gaat van uw liquiditeitspositie.

Lees meer