MKB

Onze kennis en passie

MKB

Herinrichting erfpachtstelsel nekslag voor Amsterdams midden- en kleinbedrijf
Erfpachtstelsel Het beoogde erfpachtstelsel zal voor een aanzienlijke groep Amsterdamse mkb’ers en zzp’ers een nekslag betekenen. Extra kosten als gevolg van de regeling zetten de cijfers van mkb’ers en ZZP’ers verder onder druk. De regeling staat haaks op de ambitie van de gemeente Amsterdam om de middelgrote ondernemer in het straatbeeld te houden, constateert advies- en accountantskantoor Accon avm.

Lees meer
Het Fonds Gemene Rekening
fonds gemene rekening Een alternatief voor Box 3? Het Fonds Gemene Rekening (FGR) is een van de alternatieven voor het traditionele sparen. Het levert een behoorlijke belastingbesparing op. Wat zijn de voordelen en hoe werkt het?

Lees meer
Wet DBA – update mei 2017
Wet DBA De staatssecretaris heeft in april de derde voortgangsrapportage van de Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) aan de Tweede Kamer gezonden. Hij streeft ernaar om voor het zomerreces helderheid te geven over het verdere traject en de gevolgen hiervan voor de opschorting en handhaving.

Lees meer
Verrekening vennootschapsbelasting binnen een fiscale eenheid
fiscale eenheid Bij een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting worden de resultaten van de dochtermaatschappij toegerekend aan de moedermaatschappij. Er is in beginsel één belastingplichtige, de moedermaatschappij. Civielrechtelijk blijven alle maatschappijen echter zelfstandig. Door vast te leggen hoe intern de vennootschapsbelasting wordt verrekend, voorkomt u discussies op een later moment.

Lees meer
Scrum: de flexibele ontwikkelmethode
Scrum Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport. U kent het wel, de spelers staan in scrumhouding met ingestoken schouders. Het team probeert samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Samenwerking is heel belangrijk én men moet snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. Maar nu scrumming in het MKB.

Lees meer
Vliegende omzet – VET Schroeder Tollisan, Kerkrade
Schroeder Tollisan De Belgische dierenarts Dr. Vincent Schroeder -gespecialiseerd in postduiven- en de Duitse duivenkweker Johannes Jakobs -eigenaar van de gevestigde postduivenfirma Tollisan uit Duitsland- kenden elkaar al enkele jaren uit de wereld van hun zeer speciale hobby. In het jaar 2010 besloten ze tot een samenwerking.

Lees meer
Profiteert u al van de aantrekkende economie?
aantrekkende economie Het eerste kwartaal van 2017 kunnen we in algemene zin positief noemen. De cijfers in het modesegment bevestigen het algemene beeld van een aantrekkende economie. De consument laat weer wat makkelijker zijn geld rollen. Profiteert u als retailer hier ook voldoende van?

Lees meer
Als zzp’er op vakantie
vakantie De vakantieperiode breekt weer aan. Heb je al bedacht waar je naar toe wilt? Lekker relaxen op een tropisch strand of genieten van bourgondisch Frankrijk? Mensen in loondienst ontvangen deze maand een extraatje; het vakantiegeld. Maar hoe zit dit als je zzp’er bent?

Lees meer