MKB

Onze kennis en passie

MKB

Aanvullende maatregelen Fiscale eenheid
Fiscale eenheid Onlangs heeft het Hof van Justitie voor de Europese Unie een arrest (C‑398/16) gewezen over de fiscale eenheid voor de vennootschaps- belasting. Dit arrest biedt kansen voor ondernemingen met een vestiging of rechtspersoon in het buitenland.

Lees meer
Dividend uitkeren waar staat u bij stil?
Dividend Voor het uitkeren van dividend, oftewel het verschaffen van een winstuitkering aan uw aandeelhouders, gelden strenge regels. Maar, wanneer is een dividenduitkering verstandig? En: Aan welke regels dient u zich te houden bij het uitkeren van dividend aan aandeelhouders?

Lees meer
Bent u voorbereid op de AVG?
voorbereid op de AVG Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend onder de Engelse afkorting GDPR (General Data Protection Regulation), van toepassing. De wet brengt verplichtingen mee voor bedrijven met betrekking tot de verwerking én de beveiliging van persoonsgegevens. De nieuwe wetgeving is van belang voor elk bedrijf dat persoonsgegevens verwerkt.

Lees meer
Optimaal uitnutten van uw etalage
Optimaal uitnutten etalage De functie van uw etalage is tweeledig. Enerzijds is de etalage hèt visitekaartje voor uw winkel. Daarnaast kunt u met uw etalage extra opvallen in de winkelstraat. Helaas maken veel ondernemers nog niet optimaal gebruik van de potentie van de etalage en dat is natuurlijk doodzonde. Een aanlokkelijke etalage kan toch al snel duizenden euro’s aan extra omzet per jaar opleveren.

Lees meer
Is uw brutomarge verbeterd?
brutomarge verbeterd De gegevens in uw kassa- en voorraadsysteem kunnen u inzicht verschaffen in uw bedrijfsvoering. Hoe verkrijgt u inzicht in de brutomarge van verkochte artikelen?

Lees meer
Kan de hoogte van partneralimentatie tussentijds aangepast worden?
partneralimentatie tussentijds aangepast De hoogte van partneralimentatie kan veranderd worden als er sprake is van een ‘wijziging van omstandigheden’. Wanneer spreken we over een ‘wijziging van omstandigheden’ die ons voldoende gronden geeft om een herziening van de hoogte van de partneralimentatie aan te vragen?

Lees meer
Het vennootschapsbelastingtarief gaat omlaag, anticipeer tijdig op de valkuilen!
vennootschapsbelasting valkuilen Eén van de aangekondigde fiscale maatregelen uit het regeerakkoord is de verlaging van het tarief voor de vennootschapsbelasting (vpb-tarief). De tarieven worden stapsgewijs verlaagd van 20 en 25 procent in 2018 naar respectievelijk 16 en 21 procent in 2021. Hoe kan deze tariefsverlaging worden geplaatst in het licht van andere aangekondigde fiscale maatregelen in de vennootschapsbelasting? En leidt deze tariefsverlaging ook voor u daadwerkelijk tot minder belasting?

Lees meer
Subsidieregeling SDE voorjaarsronde 2018
SDE voorjaarsronde 2018 Van 13 maart 2018 09:00 uur tot en met 5 april 2018 17:00 uur is de voorjaarsronde van de  subsidieregeling SDE+ geopend. De regeling heeft als doel het stimuleren van de productie van duurzame energie.

Lees meer
Hebt u nog de meest fiscaal voordelige bedrijfsstructuur?
voordelige bedrijfsstructuur Stel: U hebt jaren geleden uw eenmanszaak of vof ingebracht in een bv, omdat dat destijds fiscaal aantrekkelijk was. Of u hebt juist een eenmanszaak of maakt onderdeel uit van een maatschap of vof. Hebt u op dit moment nog steeds de meest voordelige rechtsvorm voor uw bedrijf?

Lees meer