MKB

Onze kennis en passie

MKB

Nieuwe wet (WHOA) redt ondernemers in zwaar weer
Nieuwe wet (WHOA) redt ondernemers in zwaar weer Hebt u financiële zorgen door de coronacrisis? Dan is dit ongetwijfeld een spannende tijd voor u. Wellicht vraagt u zich af wat er gebeurt als de steun door de overheid op een moment wegvalt. Ik wijs u graag op de mogelijkheden. Zoals een recente wetswijziging in de Faillissementswet, waarmee u een faillissement mogelijk voorkomt.

Lees meer
Goed nieuws: aanvraagtermijn voor eindafrekening NOW1 en 2 gewijzigd
NOW 2.0 De aanvraagtermijnen voor de eindafrekening van NOW1 en 2 zijn gewijzigd. Hierdoor krijgt u tot eind oktober de tijd om uw definitieve aanvraag voor NOW-subsidie in te dienen. Hierbij gaat het om de eerste tranche van de NOW-subsidie. Daarnaast opent het loket voor de eindafrekening NOW2 een maand eerder dan gepland. Jos Schippers vertelt wat dit voor u betekent en hoe u optimaal kunt profiteren van het uitstel.

Lees meer
Bedrijfsruimte (ver)huren? Voorkom onnodig strikte (algemene) voorwaarden!
bedrijfsruimte huren verhuren In het huurrecht zijn twee typen bedrijfsruimten te onderscheiden. Het onderscheid van deze ruimtes is voor zowel verhuurder als huurder van groot belang. Voor beide ruimten geldt een ander wettelijk regime. Ik neem u graag mee in de verschillen en aandachtspunten.

Lees meer
Henk Vos, UniteQ: “Groeien lukt alleen met de juiste mensen”
Accon avm - UniteQ Het familiebedrijf UniteQ ontwikkelt innovatieve hydraulische systemen voor de energiesector en industrie. Sinds enkele jaren maakt het bedrijf een flinke groei door. Een uitbreiding van het managementteam én de verhuizing naar een nieuwe locatie zijn belangrijke mijlpalen. Hiervoor krijgt het bedrijf ondersteuning van acconavm adviseur Ron Hennes.

Lees meer
Alles wat u moet weten over de NOW4 in 2021
NOW4 - vierde aanvraagperiode De verlenging van de coronamaatregelen zorgen voor nog meer onzekerheid voor ondernemers. Wilt u in 2021 (weer) subsidie via de NOW aanvragen? Lees waar u op kun letten. Zodat u tijdig en zorgvuldig uw aanvraag voor NOW4 kunt doen, zonder verrassingen achteraf.

Lees meer
Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor mkb’ers
TVL voor mkb Q1-2021 Hebt u als mkb-ondernemer moeite om uw vaste lasten te betalen, als gevolg van de coronacrisis? Net als in 2020 kunt u dit jaar een beroep doen op de TVL-regeling. Het aanvraagloket voor het eerste kwartaal van dit jaar kan elk moment opengaan.

Lees meer
Alles wat u moet weten over de NOW3 in 2021
NOW4 - vierde aanvraagperiode De verlenging van de coronamaatregelen zorgen voor nog meer onzekerheid voor ondernemers. Overweegt u in 2021 (weer) gebruik te maken van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)? Lees waar u op kun letten. Zodat u tijdig en zorgvuldig uw aanvraag voor NOW3 kunt doen, zonder verrassingen achteraf.

Lees meer
Huurrecht in coronatijd: wat zijn uw rechten?
In gesprek over huurverlaging vanwege verplichte sluiting Moet u als horeca- of retailondernemer nog de volledige huur betalen als uw pand vanwege coronamaatregelen gesloten is? Door de verplichte sluiting kan het zijn dat u als ondernemer soms niet aan de huurbetalingsverplichting kunt voldoen. Wat zijn dan uw rechten, én wat betekent dit in de praktijk? Ik vertel u er alles over in deze blog.

Lees meer
Update: coronaregelingen voor ondernemers 2021
coronaregelingen mkb Ook de komende maanden kunnen ondernemers blijven rekenen op coronasteunmaatregelen. In januari 2021 is een nieuw steunpakket gelanceerd. Ondertussen zijn sommige voorwaarden alweer veranderd. En het blijkt dat tegelijkertijd gebruikmaken van verschillende regelingen impact op uw tegemoetkoming kan hebben. Bekijk het actuele overzicht en ontdek welke regelingen u meer veerkracht bieden.

Lees meer
Brexit done, a big deal? Hoofdlijnen voor ondernemers
brexit een feit - to do's Als een cadeautje met Kerst 2020, daar was de brexitdeal alsnog. Op het allerlaatste moment, anders was het een no-dealbrexit geworden. Maar wat betekent deze deal voor ondernemers? In 2000 pagina’s is de deal omschreven. In die zin een big deal, maar kunt u als ondernemer nu echt opgelucht ademhalen? In deze blog geef ik u de hoofdlijnen. Bij specifieke vragen kunt u contact opnemen met ons brexitteam.

Lees meer