Hoe navigeert u in de storm? Ontdek perspectieven

Hoe navigeert u in de storm? Ontdek perspectieven
Navigeren in de storm In deze turbulente tijd lijkt het stilte voor de storm. De afgelopen periode hebben steunmaatregelen veel ondernemers door een zware tijd geholpen. Echter komt er een moment dat de steun wegvalt en belasting en rente terugbetaald moeten worden.

Lees meer
Online Multi Stores zet in op zekerheid én groei met Accon avm
Online Multi Stores - Patrick Koehof Van drie naar dertig medewerkers in één jaar: het overkwam Patrick Koehof van Online Multi Stores. Om alle salarisadministratie en HR-zaken goed te organiseren, wilde Patrick dit deels uitbesteden. Eugène Gulikers van de acconavm werkgeversservice werd hierin zijn partner. Lees het verhaal van deze ambitieuze onderneming.

Lees meer
Webinars: Ondernemen met focus op de toekomst
Ondernemen met focus op de toekomst: hoe vanzelfsprekend is dat? Als ondernemer in het mkb wilt u gericht zijn op de lange termijn. Continuïteit voor uw onderneming is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Welke strategische keuzes maakt u? Welke beslissingen op korte en lange termijn horen daarbij? Speciaal voor ondernemers in het mkb organiseert acconavm een webinarreeks. U ontdekt wat nu écht belangrijk is en hoe u uw veerkracht versterkt voor de toekomst. 

Lees meer
Coronasteun verlengd: kijk vooruit en focus op uw toekomst
kijk vooruit Het kabinet maakte op 27 mei bekend dat de coronasteun opnieuw met drie maanden wordt verlengd. Wat betekent dit voor u als ondernemer? En hoe kunt u deze periode zo goed mogelijk benutten? Bekijk het overzicht van alle verlengde maatregelen en ontdek welke acties u kunt ondernemen.

Lees meer
TVL Q2 2021 biedt keuzemogelijkheid voor referentieperiode
TVL Q2 2021 In de tweede helft van juni opent het loket voor de aanvraag van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q2 2021. In tegenstelling tot andere TVL-aanvragen, kunt u als ondernemer in de agrosector en het mkb bij TVL Q2 2021 uw referentieperiode kiezen. Bedrijfskundig Adviseur Lourens Minnema praat u in deze blog volledig bij.

Lees meer
Hebt u grenswerkers in dienst? Let op de coronawetgeving
grensarbeiders Hebt u medewerkers in dienst die wonen en werken in verschillende EU-landen? Vanaf 1 juni 2021 geldt de nieuwe wetgeving die impact heeft op de reisbewegingen van deze ‘grenswerkers’. In mijn blog leest u meer over de komende veranderingen en de fiscale regels rondom grensarbeiders.

Lees meer
Uitstel belastingbetaling loopt af op 1 juli 2021: wat kunt u doen?
uitstel belasting betaling Ondernemers met betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis kunnen tot 1 juli 2021 uitstel van belastingbetaling aanvragen. Hebt u al uitstel? Dan is het belangrijk om u voor te bereiden op de afwikkeling en terugbetaling. Wilt u nu nog uitstel aanvragen, wacht dan niet te lang. In dit artikel leg ik uit waar u op kunt letten.

Lees meer
Werkgevers opgelet: belangrijke wijzigingen in personeelszaken
personeelszaken Wat is er veranderd én gaat er veranderen in de reiskosten, bijtellingen, de werkkostenregeling en scholingskosten voor uw medewerkers? Vanuit de acconavm werkgeversservice praat ik u bij over de belangrijkste wijzigingen in personeelszaken.

Lees meer
Advies bij internationaal ondernemen? Maak gebruik van de SIB-regeling
internationaal met SIB Als u zakendoet of gaat doen in het buitenland, dan komt er veel op u af. Onze adviseur Rudolf Bakker vertelt hoe acconavm ondernemers met internationale ambities ondersteunt. En het mooie is dat u als ondernemer een vergoeding kunt ontvangen voor advieskosten op internationaal gebied via de regeling Starters International Business (SIB).

Lees meer
Sinds 1 januari 2021 bronbelasting op rente en royalty’s
bronbelasting Betaalt u als ondernemer royalty’s of rente aan een buitenlandse entiteit? Dan moet u wellicht bronbelasting betalen. 1 januari 2021 is hiervoor een nieuwe wet ingegaan. Ik vertel u graag waarop u kunt letten, zodat u weet waar u aan toe bent.

Lees meer