MKB

Onze kennis en passie

MKB

Het belang van een juiste WOZ-aanslag
nieuwe WOZ-waarde In de eerste maanden van het nieuwe jaar ontvangt u, als eigenaar of gebruiker van onroerend goed, de nieuwe WOZ-waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Aangezien deze waarde voor steeds meer doeleinden wordt gebruikt, is het van belang om er kritisch naar te kijken.

Lees meer
Melkveebedrijven kiezen samen voor continuïteit
Twee Noord-Limburgse melkveebedrijven maakten zich zorgen over de continuïteit van hun onderneming. Wetgeving en omgevingsfactoren zetten hen voor het blok: gaan we ons bedrijf verkopen of zoeken we samen naar een oplossing? In 2019 was er opluchting: er werd getekend voor bedrijfssamenvoeging. acconavm begeleidde dit traject.

Lees meer
Let op: nieuw btw-nummer voor eenmanszaken
btw-nummer eenmanszaken Hebt u een eenmanszaak? Dan is uw btw-identificatienummer per 1 januari 2020 veranderd. Hebt u de noodzakelijke wijzigingen reeds verwerkt? We wijzen u graag op enkele belangrijke punten in de communicatie met de Belastingdienst, uw relaties en uw acconavm accountant.

Lees meer
Meldplicht internationale detacheringen: doe de check
meldplicht internationale detachering Op 1 maart 2020 gaat de meldplicht voor internationale detacheringen in. Deze meldplicht heeft gevolgen voor zowel buitenlandse als Nederlandse ondernemingen. Voor de overheid wordt het eenvoudiger om te controleren of u de regels omtrent het inhuren van internationale arbeid goed toepast. Doe alvast zelf de check.

Lees meer
Haal het maximale uit de KIA
maximale KIA De overheid probeert u als ondernemer te stimuleren om investeringen te doen door het toekennen van een speciale aftrekpost, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hierdoor kunt u een extra bedrag aftrekken van uw winst. Deze aftrek werkt globaal zo dat deze aftrek kleiner is naarmate het bedrag van de investering stijgt. De juiste toepassing van de KIA kan voor u het verschil maken. 

Lees meer
Werkgevers opgelet: WAB to do!
Nog een paar maanden, dan is het 1 januari 2020 en wordt de Wet arbeidsmarkt in balans ingevoerd. Hoe ver bent u met uw voorbereiding? Er verandert veel de komende tijd. Zeker als u met flex- en oproepkrachten werkt. Daarom geven we u zes tips waar u direct mee aan de slag kunt. En hebt u vragen? We helpen u graag. Tip 1: De ketenregeling verandert, inventariseer uw tijdelijke arbeidscontracten Het is verstandig om nu alvast de arbeidscontracten te inventariseren:

Lees meer
Wat is uw bedrijf waard?
Over het begrip ‘waarderen’ bestaat veel verwarring. In de praktijk worden veel vuistregels gebruikt om de ‘waarde’ van de onderneming te bepalen. Een bedrijfswaardering is echter veel meer dan een simpele rekensom.

Lees meer
Afdwingen van betaling
Als ondernemer hebt u er geregeld mee te maken: debiteuren die te laat betalen. Ook komt het voor dat facturen oninbaar worden door bijvoorbeeld een faillissement van de afnemer. Voor een goed debiteurenbeheer is het belangrijk om te weten welke wettelijke middelen u tot uw beschikking hebt om de betaling van uw factuur af te dwingen.

Lees meer
Wat is de volgende ‘PAS’?
PAS-periode [Bijgewerkt op 11 juli 2019] De uitspraak van de Raad van State op 29 mei jl. zet een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Wat betekent dit en hoe nu verder?

Lees meer