MKB

Onze kennis en passie

MKB

Uitstel van belastingbetaling verlengd tot 1 januari 2021
uitstel belasting betalen Hebt u nog geen uitstel van belastingbetaling aangevraagd, maar wilt u dit wel gaan doen? Dan is er goed nieuws: de regeling is met drie maanden verlengd, waardoor u nog tot 1 januari 2021 uitstel kunt aanvragen. Lees wat dit betekent én hoe u uitstel aanvraagt.

Lees meer
Tip: Voorkom erfbelasting door nu al te schenken
Tip: Voorkom erfbelasting door nu al te schenken Ieder kalenderjaar kunt u uw kinderen belastingvrij een bedrag schenken. Door dit bij leven te doen, scheelt dit later in het betalen van erfbelasting zo’n tien tot twintig procent. Zo kunt u nog dit jaar voor 31 december een bedrag schenken en op 1 januari 2021 direct weer.

Lees meer
Ondernemen in moeilijke tijden: breng uw toekomstperspectief in kaart
ondernemen in zwaar weer Hoe benut u als ondernemer alle kansen die er zijn, nu veel bedrijven om u heen in zwaar weer zitten? Hoe anticipeert u op leveranciers of afnemers in moeilijkheden en hoe kunt u tijdig bijsturen als u zelf in zwaar weer verkeert? Ontdek hoe u in deze turbulente tijd uw koers bepaalt, met hulp van uw accountant, fiscalist, jurist en bedrijfsadviseur die samen een betrokken adviesteam vormen. En schrijf u in voor het webinar over deze thema’s.

Lees meer
Komt u dit najaar (wel) in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)?
TVL Verwacht u in het 4e kwartaal van dit jaar meer dan 30 procent omzetverlies als gevolg van de coronacrisis? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), die onlangs is verlengd én versoepeld. U kunt binnenkort TVL aanvragen voor de periode oktober t/m december 2020. Ook in 2021 loopt de regeling door! Ondernemers uit alle branches De TVL is voor alle mkb’ers en zzp’ers die door de coronacrisis hun vaste lasten moeilijk kunnen betalen. In de

Lees meer
Tip voor meer veerkracht: Overweeg een spaargeld-bv
spaargeld-bv nog steeds interessant De belastingheffing op spaargeld en ander privévermogen blijft een veelbesproken thema. Ondanks dat het heffingsvrij vermogen in box 3 omhooggaat, blijft een spaargeld-bv oprichten interessant. Zeker gezien de lage spaarrente, die voorlopig aanhoudt (of zelfs negatief wordt).

Lees meer
SH Sporthorses transformeert in twee jaar tot internationale toplocatie
Klant accon avm SH SportsHorses Marriët en Herman Smit van SH Sporthorses trainen en verhandelen springpaarden. Met een groeiend aantal klanten in onder meer China, Brazilië en de Verenigde Staten. In 2018 willen de ondernemers een professionaliseringsslag slaan. acconavm adviseur Gerard Tooten hielp hen met de aankoop en uitbreiding van hun bedrijfslocatie.  

Lees meer