MKB

Onze kennis en passie

MKB

Investeren met MIA en Vamil in 2021
Woordwolk MIA Vamil Wilt u als ondernemer in 2021 investeren in milieuvriendelijke technieken? Ontdek de mogelijkheden voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Lees meer
Investeren met de EIA in 2021
EIA 2019 Bent u als ondernemer van plan om dit jaar te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en/of duurzame energie? Ontdek of u in aanmerking komt voor de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Lees meer
In 2021 extra belastingvrij schenken
belastingvrij schenken in 2021 Ieder kalenderjaar kunt u uw kinderen, maar ook derden belastingvrij een bedrag schenken. In 2021 is dit belastingvrije bedrag eenmalig met 1000 euro verhoogd. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Lees meer
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek – KIA 2020
KIA 2020 Investeert u jaarlijks in uw onderneming? U komt door deze investeringen mogelijk in aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Een uitgebalanceerde verdeling van de investeringen over de boekjaren geeft u een betere benutting van deze aftrekposten. Dit kan u een voordeel opleveren van vele duizenden euro’s per jaar.

Lees meer
BIK 2021: denk goed na over toekomstige investeringen
BIK 2021 Op 1 januari 2021 wordt de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) hoogstwaarschijnlijk ingevoerd. Met deze korting stimuleert de overheid u als ondernemer om te investeren in crisistijd. Tot en met 31 december 2022 kunt u ervan gebruikmaken.

Lees meer
Uitstel van belastingbetaling verlengd tot 1 april 2021
uitstel belasting betalen Hebt u nog geen uitstel van belastingbetaling aangevraagd, maar wilt u dit wel gaan doen? Dan is er goed nieuws: de regeling is nogmaals met drie maanden verlengd, waardoor u nog tot 1 april 2021 uitstel kunt aanvragen. Lees wat dit betekent én hoe u uitstel aanvraagt.

Lees meer
Financiële problemen? Ontdek welke mogelijkheden u hebt
financiele zorgen Krijgt u als ondernemer te maken met financiële problemen door de coronacrisis? Dan kunt u aanspraak maken op de verschillende regelingen van de overheid. Ook creëert de overheid mogelijkheden om een faillissement te voorkomen, zoals de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Lees meer