MKB

Onze kennis en passie

MKB

Tip voor meer veerkracht: Overweeg een spaargeld-bv
spaargeld-bv nog steeds interessant De belastingheffing op spaargeld en ander privévermogen blijft een veelbesproken thema. Ondanks dat het heffingsvrij vermogen in box 3 omhooggaat, blijft een spaargeld-bv oprichten interessant. Zeker gezien de lage spaarrente, die voorlopig aanhoudt (of zelfs negatief wordt).

Lees meer
SH Sporthorses transformeert in twee jaar tot internationale toplocatie
Klant accon avm SH SportsHorses Marriët en Herman Smit van SH Sporthorses trainen en verhandelen springpaarden. Met een groeiend aantal klanten in onder meer China, Brazilië en de Verenigde Staten. In 2018 willen de ondernemers een professionaliseringsslag slaan. acconavm adviseur Gerard Tooten hielp hen met de aankoop en uitbreiding van hun bedrijfslocatie.  

Lees meer
Schrijf uw UBO’s in vanaf 27 september
UBO Sinds kort zijn vrijwel alle ondernemers verplicht om eigenaren en belanghebbenden in te schrijven in het UBO-register. Dit kan sinds zondag 27 september 2020.

Lees meer
NOW krijgt vervolg: dit zijn de nieuwe voorwaarden
NOW.3 Veel ondernemers zijn opgelucht, want de NOW-regeling krijgt een vervolg. Voor de periode 1 oktober tot 1 juli 2021 kunt u weer een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. De regeling wordt wel stapsgewijs afgebouwd. Lees waar u op kunt letten.

Lees meer
Healthcare bedrijf in coronatijd: van hectiek naar tactiek
Erik Joosten van Arion - van hectiek naar tactiek In 1994 wordt de jongensdroom van Erik Joosten werkelijkheid. Hij richt zijn bedrijf Arion op, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de vooraanstaande bedrijven in de internationale healthcare-sector. Ze produceren hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van compressiekousen en hebben een hygiënische, snelle en comfortabele oplossing ontwikkeld voor het wassen van zorgbehoevende mensen. Erik vertelt over zijn bedrijf, hoe hij de coronacrisis beleeft en de samenwerking met acconavm in deze tijd.

Lees meer
Coronavirus: verlengde overheidssteun tot en met 2021
steunpakket 3 Op 1 oktober gaat een derde steunpakket in voor ondernemers. Bestaande regelingen krijgen een vervolg, maar worden ook (stapsgewijs) versoberd. Ook neemt het kabinet nieuwe maatregelen om kleine bedrijven te helpen investeren. Bekijk het overzicht en ontdek welke acties u kunt ondernemen.

Lees meer
Aanvragen NOW 2.0? Dit kan nog tot en met 31 augustus
NOW 2.0 Wilt u alsnog een tegemoetkoming NOW aanvragen? Dit kan nog tot en met 31 augustus 2020. NOW 2.0 wordt gebaseerd op uw omzetverlies over de afgelopen vier maanden. Ontdek de twaalf verplichtingen en zaken waar u rekening mee moet houden.

Lees meer
Compensatie voor werkgevers bij ontslag wegens langdurige ziekte
Langdurig zieken Regel uw ketenmachtiging eHerkenning op tijd Hebt u op of na 1 juli 2015 een ontslagvergoeding betaald bij het ontslag van een langdurig zieke werknemer? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke compensatie van dit bedrag. Dit gaat al gauw om duizenden euro’s. Juridisch Adviseur Wilma Frankema legt u uit wanneer u in aanmerking komt en hoe u de compensatie voor deze transitievergoeding kunt aanvragen.

Lees meer