MKB

Onze kennis en passie

MKB

Uw omzet verhogen met Facebook
Facebook Facebook wordt steeds meer ingezet in de retail. Denk hierbij niet direct, moet dit er ook nog bij? Maar zet Facebook daadwerkelijk in om uw omzet te verhogen. Hierbij geldt dat het complete plaatje moet kloppen, van locatie tot website, van personeel tot servicegraad, van doelgroep tot inrichting, van beleving tot promotie.

Lees meer
Is een goed kassasysteem al belangrijk voor u?
Kassasysteem Vaak is een kassasysteem een sluitpost voor de retailondernemer. Echter, de relevante verkoopinformatie komt meetbaar uit uw kassasysteem rollen. Dat verdient meer aandacht dan een sluitpost op de begroting.

Lees meer
Verbeter uw liquiditeitspositie
liquiditeitspositie Uw liquiditeitspositie schommelt gedurende een jaar. Ervaart u wel eens echt krapte in de liquiditeiten binnen uw onderneming? Hebt u voldoende grip op deze situatie? Wij zien juist ook dat florerende, (te) snel groeiende bedrijven tegen liquiditeitsproblemen aan kunnen lopen.

Lees meer
Datalekken en cybercrime
cybercrime De computer en het internet zijn niet meer weg te denken. Hiermee zijn ook datalekken en cybercrime onderdeel geworden van onze dagelijkse wereld. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid, bedrijfsleven en de gebruiker om ervoor te zorgen dat uw gegevens, en die van uw klanten, veilig zijn. Hoe beschermt u zich tegen cybercrime?

Lees meer
Sparen in privé of in uw onderneming
Sparen In de media is veel aandacht geweest voor de belastingheffing op spaartegoeden. Door het lage rendement op spaargeld betaalt u privé in Box 3 vaak meer belasting dan dat u aan rendement op uw spaargeld ontvangt. Sparen kost dus geld. Voor u als ondernemer kan het dan aantrekkelijker zijn om te sparen in uw onderneming. Dit is onder voorwaarden mogelijk.

Lees meer
Verandering in de Arbowet in aantocht
Arbowet De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo en de duurzame inzetbaarheid van personeel wordt steeds belangrijker. De huidige Arbowet zou niet meer van deze tijd zijn. De veranderingen in arbeidsomstandigheden gaan snel en dat vraagt om aanpassing van de wet. Op 24 januari jl. stemde de Eerste Kamer in met het wetsvoorstel gewijzigde Arbowet.

Lees meer
Is uw onderneming nu verkoopklaar?
verkoopklaar Hoezo zou uw onderneming nu verkoopklaar moeten zijn? U hebt nog helemaal geen verkoopplannen. Uit onderzoek blijkt dat in bijna de helft van de gevallen een verkoop van een onderneming relatief onverwachts plaatsvindt. Dit komt de verkoopwaarde niet ten goede.

Lees meer
Uitfaseren pensioen in eigen beheer – bijeenkomsten
uitfaseren pensioen Met ingang van 1 april 2017 is de opbouw van pensioen in eigen beheer niet langer mogelijk. Daarnaast moet u in 2017 belangrijke keuzes maken omtrent uw persoonlijke situatie, in ieder geval voor 1 juli en in sommige gevallen zelfs voor 1 juni 2017. Om u in korte tijd bij te praten, het tijdspad door te nemen en vervolgens de zaken tijdig te kunnen regelen, organiseren wij bijeenkomsten met als thema ‘Uitfaseren pensioen in eigen beheer. En nu?’. Bijeenkomsten op

Lees meer
Let op je rittenregistratie
Rittenregistratie De KLPD maakt gebruik van camera’s met optische leesapparatuur om kentekens van auto’s te herkennen en vast te leggen. Dit systeem heet Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Er is een uitspraak gedaan door de Hoge Raad over de rittenregistratie.

Lees meer