MKB

Onze kennis en passie

MKB

De invloed van Transfer Pricing bij Covid-19
transfer pricing Maakt uw onderneming deel uit van een internationaal concern? En ervaart u omzetdaling binnen uw vestiging? Dan zijn de bestaande afspraken tussen het moederbedrijf en de Nederlandse dochter in het kader van Transfer Pricing leidend bij de aanvraag van steunmaatregelen.

Lees meer
Alles wat u moet weten over de NOW
wat u moet weten over NOW Als ondernemer kunt u omzetverlies deels compenseren met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Inschrijven is mogelijk tot 31 mei 2020. Voordat u de aanvraag doet, vertel ik graag waarop u kunt letten.

Lees meer
Subsidieregeling stekkerauto’s
stekkerauto's De overheid maakt afscheid nemen van uw benzine- of dieselauto nog aantrekkelijker, door het verstrekken van een subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto. Vanaf komende zomer kunnen automobilisten tot 4.000 euro subsidie krijgen voor een nieuwe stekkerauto; voor een tweedehands stekkerauto kan er 2.000 euro subsidie worden aangevraagd.

Lees meer
Coronareserve: verlaag voorlopige belastingaanslag
coronareserve Bent u ondernemer voor de vennootschapsbelasting? En verwacht u in 2020 verliezen vanwege de coronacrisis? Dankzij de coronareserve kunt u het verwachte verlies over 2020 nu al verrekenen met de winst over 2019. Lees hoe dit u een liquiditeitsvoordeel oplevert. 

Lees meer
Extra maatregelen tegen schade door het coronavirus
maatregelen schade coronavirus Goed nieuws voor zzp’ers, werkgevers en eigenaren met een bv. Het kabinet treft zes extra maatregelen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Nog niet alle ins en outs van de regelingen zijn bekend. We delen de highlights graag met u.

Lees meer
Meer sectoren voor TOGS
4000 euro steunmaatregel voor ondernemers TOGS Sinds vrijdag 27 maart 2020 kunnen ondernemers een aanvraag doen voor een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro vanwege coronaschade volgens de steunmaatregel TOGS.

Lees meer