MKB

Onze kennis en passie

MKB

Sinds 1 januari 2021 bronbelasting op rente en royalty’s
bronbelasting Betaalt u als ondernemer royalty’s of rente aan een buitenlandse entiteit? Dan moet u wellicht bronbelasting betalen. 1 januari 2021 is hiervoor een nieuwe wet ingegaan. Ik vertel u graag waarop u kunt letten, zodat u weet waar u aan toe bent.

Lees meer
Ketenaansprakelijkheid
Ketenaanprakelijkheid De ketenaansprakelijkheid houdt in dat een aannemer van werk aansprakelijk is voor de loonheffingen die zijn (buitenlandse) onderaannemer in verband met dat werk moet afdragen. Om dit risico te beperken is het in Nederland gebruikelijk dat aannemers facturen van hun onderaannemers deels uitbetalen op G-rekeningen. Op die manier kan de ketenaansprakelijkheid worden beperkt.

Lees meer
Transfer pricing
Transfer pricing Bij transacties tussen een multinationale groep verbonden vennootschappen dient fiscaal gezien altijd zakelijk gehandeld te worden. Dit noemen we ‘at arms length’ handelen. Op die manier wordt voorkomen dat de winst van een groep  toegedeeld wordt aan het land met het laagste belastingtarief. Het is al jaren wettelijk verplicht voor vennootschappen om te documenteren hoe  de groep zakelijk met elkaar transacties afsluit.

Lees meer
Loket NOW5 gaat binnenkort open: alles wat u moet weten
NOW5 De vijfde aanvraagperiode voor de NOW is misschien wel de spannendste uit de reeks. We zitten namelijk midden in een overgangsperiode. Waarbij de overheid versoepelingen doorvoert, die zeer waarschijnlijk invloed hebben op uw situatie. Wilt u in 2021 weer subsidie via de NOW aanvragen? Lees waar u op kunt letten en hoe u zich voorbereidt op uw aanvraag voor NOW5.

Lees meer
AVG-vragen? acconavm en DataproteQ ondersteunen u
Samenwerking AVG Accon avm Een datalek in uw bedrijf ligt al snel op de loer. Zelfs als u goed hebt nagedacht over een AVG-proof beleid. acconavm heeft de handen ineengeslagen met DataproteQ. Samen helpen we u aan de wetgeving te voldoen. Zo voorkomt u boetes en waarborgt u de continuïteit van uw onderneming.

Lees meer
De WAB bij oproepkrachten: werkgevers, let op
oproepkracht Hebt u medewerkers in dienst met een oproepcontract (nulurencontract)? Dan wijzen we u graag op aandachtspunten van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De rechter besloot onlangs dat een werkgever zijn oproepkracht een vast urenaanbod had moeten bieden. Lees hoe het afliep én ontdek hoe u dergelijke problemen voorkomt.

Lees meer
Werkgevers opgelet: belangrijke wijzigingen in personeelszaken
personeelszaken Wat is er veranderd én gaat er veranderen in de reiskosten, bijtellingen, de werkkostenregeling en scholingskosten voor uw medewerkers? Vanuit de acconavm werkgeversservice praat ik u bij over de belangrijkste wijzigingen in personeelszaken.

Lees meer
Hebt u grenswerkers in dienst? Let op de coronawetgeving
grensarbeiders Hebt u medewerkers in dienst die wonen en werken in verschillende EU-landen? Naar verwachting gaat er op 1 mei nieuwe wetgeving in die impact heeft op de reisbewegingen van deze ‘grenswerkers’. In mijn blog leest u meer over de komende veranderingen en de fiscale regels rondom grensarbeiders.

Lees meer
Brexit en btw: aandachtspunten bij de btw-aangifte
brexit Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk (VK), dan kan de btw-aangifte sinds de brexit best ingewikkeld zijn. Nu voor veel ondernemers de btw-aangifte voor het eerste kwartaal aan de orde is, breng ik dit onderwerp graag onder de aandacht. Lees waarop u kunt letten, voor een zorgvuldige aangifte.

Lees meer
Inspirerend: zó komt het bedrijf Schutrups veerkrachtig door de crisis
Jan Schutrups van Schutrups Schoenen Exloo Klanten uit heel Nederland komen naar Schutrups in Exloo voor de unieke winkelbeleving, service en gespecialiseerde voetzorg. Tot in 2020 de deuren van de winkel dicht gingen vanwege corona. Ondernemer Jan Schutrups zet er samen met zijn team en acconavm adviseur Stephan Hulst de schouders onder. Laat u inspireren door zijn verhaal.

Lees meer