MKB

Onze kennis en passie

MKB

De brexit: dit zijn de zaken die u nú kunt regelen
Handelt u als Nederlandse ondernemer met het Verenigd Koninkrijk? Op 29 maart 2019 is het zover: de brexit. Het Verenigd Koninkrijk is dan geen lid meer van de EU. Heeft u nog geen voorbereidingen getroffen? Wees op tijd: acconavm vertelt u wat u nú kunt doen.

Lees meer
Zieke werknemer en AVG – Wat mag wel en wat niet?
zieke werknemer en AVG Werkgevers mogen volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in het kader van een ziekmelding of re-integratieproces slechts beperkt gegevens vragen en verwerken van een werknemer. Hoe gaat u hiermee om?

Lees meer
Vermogensplanning voor de stoppende retailer
stoppende retailer U bent retailer en u overweegt om te stoppen met uw werkzaamheden. Waar moet u zoal aan denken voordat u het besluit tot stoppen of verkoop van uw onderneming neemt? En, waar moet u aan denken wanneer u inmiddels het besluit tot stoppen genomen heeft? Een aantal aandachtspunten rondom vermogensplanning en belasting zetten we graag voor u op een rij.

Lees meer
U hebt teveel box 3-belasting betaald volgens het Hof: maak tijdig bezwaar
teveel box 3-belasting Heeft u privévermogen en betaalt u hierover vermogensrendementsheffing? Dan is de kans groot dat u succesvol bezwaar kunt maken tegen uw definitieve aanslag inkomstenbelasting 2017. Doe dit tijdig, zodat u uw individuele rechten rondom de procedure volledig behoudt. acconavm ondersteunt u graag met het opstellen en indienen van het bezwaarschrift.

Lees meer
Expats teleurgesteld over inkorting 30%-regeling
De expat-regeling gaat op de schop: per 1 januari wordt de looptijd ingekort van acht naar vijf jaar. Voor de Italiaanse Matteo Cappelletti valt het nieuws koud op zijn dak. “Expats verliezen het vertrouwen in de Nederlandse overheid.”

Lees meer
Wat betekent Prinsjesdag 2018 voor expats?
De Italiaanse Matteo Cappelletti werkt als regiomanager voor ICT-dienstverlener BOARD International in Amsterdam. Welke verwachtingen heeft hij als expat van Prinsjesdag 2018? “De inkorting van de 30%-regeling gaat behoorlijk zuur uitvallen.”

Lees meer