MKB

Onze kennis en passie

MKB

NOW krijgt vervolg: dit zijn de nieuwe voorwaarden
NOW.3 Veel ondernemers zijn opgelucht, want de NOW-regeling krijgt een vervolg. Voor de periode 1 oktober tot 1 juli 2021 kunt u weer een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. De regeling wordt wel stapsgewijs afgebouwd. Lees waar u op kunt letten.

Lees meer
Healthcare bedrijf in coronatijd: van hectiek naar tactiek
Erik Joosten van Arion - van hectiek naar tactiek In 1994 wordt de jongensdroom van Erik Joosten werkelijkheid. Hij richt zijn bedrijf Arion op, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de vooraanstaande bedrijven in de internationale healthcare-sector. Ze produceren hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van compressiekousen en hebben een hygiënische, snelle en comfortabele oplossing ontwikkeld voor het wassen van zorgbehoevende mensen. Erik vertelt over zijn bedrijf, hoe hij de coronacrisis beleeft en de samenwerking met acconavm in deze tijd.

Lees meer
Coronavirus: verlengde overheidssteun tot en met 2021
steunpakket 3 Op 1 oktober gaat een derde steunpakket in voor ondernemers. Bestaande regelingen krijgen een vervolg, maar worden ook (stapsgewijs) versoberd. Ook neemt het kabinet nieuwe maatregelen om kleine bedrijven te helpen investeren. Bekijk het overzicht en ontdek welke acties u kunt ondernemen.

Lees meer
Aanvragen NOW 2.0? Dit kan nog tot en met 31 augustus
NOW 2.0 Wilt u alsnog een tegemoetkoming NOW aanvragen? Dit kan nog tot en met 31 augustus 2020. NOW 2.0 wordt gebaseerd op uw omzetverlies over de afgelopen vier maanden. Ontdek de twaalf verplichtingen en zaken waar u rekening mee moet houden.

Lees meer
Compensatie voor werkgevers bij ontslag wegens langdurige ziekte
Langdurig zieken Regel uw ketenmachtiging eHerkenning op tijd Hebt u op of na 1 juli 2015 een ontslagvergoeding betaald bij het ontslag van een langdurig zieke werknemer? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke compensatie van dit bedrag. Dit gaat al gauw om duizenden euro’s. Juridisch Adviseur Wilma Frankema legt u uit wanneer u in aanmerking komt en hoe u de compensatie voor deze transitievergoeding kunt aanvragen.

Lees meer
Nieuwe rechtsvorm in de maak: de maatschappelijke bv
duurzame ontwikkeling Het lijkt er nu dan toch echt te gaan komen. De komende tijd werkt het kabinet een wetsvoorstel uit om de maatschappelijke bv mogelijk te maken. Hiermee worden ondernemingen met maatschappelijke missies ondersteund. Oud idee, nieuw jasje Al onder het bewind van minister-president Balkenende verkende het toenmalige kabinet of er een nieuwe rechtsvorm zou moeten komen voor sociaal of maatschappelijk ondernemerschap. Toen kwam het uiteindelijk niet tot een wetswijziging. Nu lijken de kaarten anders te liggen. De obstakels waar ondernemingen

Lees meer
Wees op uw hoede voor de praktijken van ‘energiecowboys’
energiecowboys De Autoriteit Consument & Markt doet haar best om ze aan te pakken, maar toch zijn de gewiekste energiecowboys momenteel weer volop actief. Op manipulatieve wijze proberen ze vooral consumenten en kleine ondernemers een contract aan te smeren. Daarbij overschrijden ze regelmatig de grenzen van de wet. Kunt u nog van deze contracten afkomen?

Lees meer