Wijzigingen huurrecht in 2022
wijzigingen huurrecht 2022 Dit jaar vinden er verschillende wijzigingen in het huurrecht plaats. Huurt of verhuurt u een bedrijfspand of woning? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ik vertel u graag meer over deze wijzigingen.

Lees meer
Geen werkvergunning nodig voor Oekraïense vluchtelingen
geen werkvergunning voor vluchtelingen Per 1 april 2022 is de Richtlijn tijdelijke bescherming Oekraïners in werking getreden. Neemt u een Oekraïense vluchteling in dienst? Dan hoeft u vanwege deze richtlijn voor hem of haar geen werkvergunning aan te vragen. Wel dient u deze personen aan te melden bij het UWV. In dit artikel leest u meer over de voorwaarden, de plichten en de overgangsperiode.

Lees meer
Premiedifferentiatie WW terug naar ‘normaal’ niveau
ww uitkering Voor het personeel dat u in dienst hebt, betaalt u WW-premie. Deze premies zijn verdeeld in een hoog en een laag tarief. In 2021 werden de situaties waarin het lage premietarief geldt tijdelijk verruimd, maar in 2022 is het grotendeels weer terug op het normale niveau. Ik vertel u graag meer over deze tarieven.

Lees meer
Voorkom belastingrente: doe tijdig aangifte
Belastingrente De huidige bankrente is historisch laag. Negatief, zelfs. Daarentegen is de belastingrente vrij hoog. Het kan daardoor voordeliger zijn om een hoge voorlopige aanslag te betalen. Door uw belastingbetaling vroegtijdig te doen, voorkomt u dat u nu een negatieve bankrente én na de definitieve aanslag een hoge belastingrente betaalt.

Lees meer
Nieuw wetsvoorstel vraagt om transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden In Europa geldt een Richtlijn omtrent aanpassing van de arbeidsvoorwaarden. Ook in Nederland zal de wetgeving daarom moeten worden gewijzigd. Met ingang van 1 augustus 2022 zal om die reden de richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden worden ingevoerd. Hiermee krijgen werknemers meer rechten binnen hun arbeidsverband. Ik vertel u graag over de belangrijkste wijzigingen die deze wet met zich meebrengt. Let op: de details van de voorgestelde wijzigingen zijn nog onder voorbehoud.

Lees meer
Minderheidsaandeelhouder in werk bv is niet automatisch werknemer
minderheidsbelang hoge raad Een recent arrest van de Hoge Raad biedt uw besloten vennootschap extra kansen om het betalen van werknemersverzekeringen te vermijden. En misschien zelfs met terugwerkende kracht terug te vragen. Dit heeft alles te maken met de managementovereenkomst van een statutair bestuurder. Wij vertellen u hier graag meer over en geven u tips zodat u kunt nagaan of in uw situatie sprake is van werknemerschap of van een zuivere managementovereenkomst waarmee deze premies niet van toepassing zijn.

Lees meer
Online bv-zaken regelen? Vraag eHerkenning aan
werkt eHerkenning nog eHerkenning is de opvolger van ‘DigiD voor bedrijven’. Hiermee regelt u met één veilige inlog al uw zaken bij overheidsinstellingen, zoals het UWV, de RVO en de Belastingdienst. Voor steeds meer zaken hebt u eHerkenning nodig op niveau 3. Goed nieuws: als klant van acconavm krijgt nu tijdelijk 15 procent korting bij Z login eHerkenning!

Lees meer
“Uw internationale zaken blijven onze topprioriteit”
International Business Er is momenteel veel gaande in de wereld. De oorlog in Oekraïne heeft veel impact. Maar ook ontwikkelingen vanuit de Europese Commissie en de OECD drukken hun stempel op de markt. Dat heeft invloed op iedere ondernemer. En ondernemers die internationaal zaken doen merken dat zeker. Uw adviseur van Accon International blijft u ongeacht de omstandigheden ondersteunen. Uw internationale zaken blijven onze topprioriteit.

Lees meer
Wat betekent de oorlog in Oekraïne voor u als werkgever in Nederland?
Er zijn al meer dan 3 miljoen Oekraïners op de vlucht door de oorlog in hun land. Een deel van hen vindt veiligheid en onderdak in Nederland. Heeft dit invloed op uw bedrijf? Kunt u iets doen om hen te helpen? En wellicht hebt u werknemers in dienst die zich zorgen maken om familie of vrienden in Rusland of Oekraïne. Hoe kunt u hiermee omgaan? We denken met u mee.

Lees meer
UBO-registratie: hoe zat het ook alweer?
UBO Bent u aandeelhouder van een Nederlandse vennootschap? Of bent u degene die feitelijke zeggenschap uitoefent binnen een Nederlandse organisatie? Dan bent u waarschijnlijk verplicht om u in te schrijven in het UBO-register. Wat betekent dat voor u? We vertellen u er graag meer over.

Lees meer