Evaluatie giftenaftrek

evaluatie giftenaftrek

De giftenaftrek was naast de uitvoeringsaspecten van de giftenaftrek en de praktijk rondom ANBI’s en SBBI’s één van de drie onderwerpen in de evaluatierapporten.

Op 27 januari 2017 heeft de staatssecretaris van Financiën de Tweede Kamer evaluatierapporten verstrekt over de volgende drie onderwerpen: de giftenaftrek, de uitvoeringsaspecten van de giftenaftrek en de praktijk rondom ANBI’s (Algemeen Nut beogende Instelling) en SBBI’s (Sociaal Belang Behartigende Instelling).

Het volgende kabinet zal zich te zijner tijd gaan buigen over de beleidsconsequenties die aan de evaluaties zullen worden verbonden. De rapporten constateren meerdere knelpunten in de huidige fiscale wetgeving en uitvoeringspraktijk, zodat verwacht mag worden dat de wetgeving rondom giftenaftrek, ANBI’s en SBBI’s op een aantal onderdelen zal gaan wijzigen. Een voor de hand liggende wijziging is het verder digitaliseren van het geefproces.

Hebt u vragen over deze evaluatierapporten? Of wilt u meer weten over de ANBI-status? Dan kunt u via onderstaand formulier contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag.

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht