Wensenuitreiking Rosmalen dinsdag 16 mei 2017

Op dinsdag 16 mei vond de derde wensenuitreiking plaats in Rosmalen in het kader van ons 100-jarig jubileum. Tijdens deze avond stonden 10 mooie wensen centraal die uitgereikt werden. De presentatie was in handen van Jacobine Krijkamp van ‘Een Wens Voor Je Medemens’. Bekijk ook het filmpje.

wensenuitreiking

Ria werkt al jaren met veel plezier in de ouderenzorg. Oudere mensen zijn een kwetsbare groep en er wordt steeds meer gekort op verschillende manieren. Ria vindt dat deze groep eens in het zonnetje gezet moet worden, omdat ze altijd alles hebben gegeven en hard hebben gewerkt. Ze wenst dan ook een leuke, gezellige dag voor de ouderen. Ineens komt zanger Franky Stardust vanuit het publiek naar voren en begint liedjes te zingen. Jacobine vraagt aan Ria of hij het goed genoeg doet en of hij mee mag naar het bejaardentehuis. Ria is erg enthousiast over de zanger en kan niet wachten om de ouderen te verrassen!

wensenuitreiking

Petra Verwaaij heeft een wens ingediend voor twee vluchtelingen uit Eritrea (inmiddels verblijfsgerechtigden) die zij begeleidt, namelijk Ataklti en Senait. Zij zijn hun thuisland ontvlucht. Omdat een vlucht met het hele gezin te gevaarlijk is, hebben ze beide hun gezinnen moeten achterlaten. Ze doen allebei hun best om te integreren in onze samenleving. Ataklti wil graag leren zwemmen. Hij krijgt zwemlessen aangeboden in een zwembad in zijn woonplaats. Senait houdt erg van muziek. Ze wil haar grote passie, keyboard spelen, weer oppakken. Ze krijgt een mooi keyboard cadeau. Tijdens de wensenuitreiking mag ze al een klein stukje spelen. Zowel Atakli en Senait zijn erg blij met hun verrassing.

wensenuitreiking

Vicky Veltman heeft een wens ingediend voor de moeder van haar collega Nedjim Saqheb. Nedjim is 23 jaar en zijn ouders zijn uit elkaar. Zijn moeder is herstellende van de ziekte kanker. Ze hebben het financieel niet breed. De moeder van Nedjim heeft twee zussen, waarvan één zus in Engeland woont. Helaas is er geen geld om naar Engeland te gaan. De moeder van Nedjim en haar zus die in Nederland woont, worden tijdens de wensuitreiking naar voren gehaald. Ze krijgen te horen dat ze beide vliegtickets krijgen om naar hun zus in Engeland te gaan! Ze zijn Vicky erg dankbaar voor deze mooie verrassing.

wensenuitreiking

Daarnaast zijn de volgende wensen uitgereikt:

  • De 9-jarige Jorieke krijgt een laptop waar ze computerprogramma’s op kan zetten om lessen op school goed te volgen.
  • Mevrouw van de Elst heeft veel meegemaakt in haar leven. Ze wordt verwend met een bloemenbon, fashion cheques en boodschappenbonnen.
  • Marianne heeft een wens ingediend voor haar broer. Hij heeft een spierziekte en zit in een rolstoel. Hij ontvangt rolstoelkaarten voor het concert van André Rieu.
  • Dorien is een alleenstaande moeder en heeft het financieel niet breed. Ze ontvangt een fashion cheque, bloemenbon en een verwenarrangement bij Fithotel Sittard.
  • Twee cliënten ontvangen beide een nieuwe wasmachine, omdat ze allebei niet in het bezit zijn van een wasmachine.
  • Mevrouw Broere heeft een wens ingediend voor haar dochter die de ziekte van Lyme heeft. Zij ontvangt een fashion cheque en mag een dagje naar Thermaalbad Arcen.<< terug naar overzicht