Wensenuitreiking Lochem dinsdag 21 maart 2017

De selectie voor de 100 wensen is vorige maand gemaakt en alle klanten zijn ondertussen door ‘Een Wens Voor Je Medemens’ op de hoogte gebracht of hun wens wel of niet is uitgekozen. Dinsdag 21 maart vond de aftrap van de wensenactie plaats in Lochem. Tijdens de eerste uitreiking stonden 14 mooie en bijzondere wensen centraal. Jacobine Krijkamp van ‘Een Wens Voor Je Medemens’ nam de presentatie op zich. We lichten in dit verslag enkele wensen uit. Bekijk ook het filmpje van de wensenuitreiking.

Iedereen wordt feestelijk onthaald. De rode loper is uitgerold en bij de ingang speelt een violist mooie muziek. Onder het genot van een kopje koffie of thee heet Jacobine iedereen welkom. Nadat ook Peter Feijtel een welkomstwoord heeft gedaan, gaat de uitreiking van start.

Wensen accon avm 100 jaar

De 35-jarige Miranda heeft sinds 2002 een zeldzame stofwisselingsziekte en zit in een rolstoel. Miranda is gek op paardrijden en heeft dit sinds 2010 ook weer opgepakt wat een hele grote prestatie is. Haar ogen moeten zich tijdens het rijden steeds scherpstellen en corrigeren, ze heeft moeite met haar evenwicht en ze kan niet meer lopen. Het is dus erg moeilijk voor haar om op het paard te komen. Ze heeft één grote droom: ze wil schitteren op een internationale wedstrijd voor pararuiters met een kür op muziek gemaakt voor haar paard Ivar. De wedstrijd is aankomende zomer in Denemarken. Op de laatste deelnamedag mag ze een kür op muziek rijden. Haar grote wens is dan ook om een kür op muziek te laten maken voor haar paard Ivar. Miranda’s moeder heeft deze wens voor haar ingediend. Tijdens de wensenuitreiking krijgt Miranda te horen dat ze de speciale kür op muziek voor haar paard krijgt. Ze is erg ontroerd en blij.

Wensen Accon avm 100 jaar

Saskia wordt naar voren geroepen. Ze is hard op zoek naar een baan, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Ze zet zich voor 100% in voor haar medemens, door bijvoorbeeld cursussen te geven voor een vrijwilligersorganisatie en vluchtelingen te helpen. Een goede vriendin van haar vond het tijd worden om Saskia zelf eens in het zonnetje te zetten. Ze krijgt meerdere fashioncheques en bonnen voor de Jumbo.

Wensen accon avm 100 jaar

De zus van Rosemin is ernstig ziek. Ze heeft een zeldzame en agressieve vorm van MS in de hersenstam. Zij heeft de kans gekregen om een stamceltransplantatie in Zweden te ondergaan. Door een crowdfundingactie is geld beschikbaar gekomen voor de behandeling en ook de huisvesting voor 4 maanden in Uppsala is geregeld. Omdat Rosemin altijd op de tweede plek komt te staan, verdient zij wel iets extra’s. De zus van Rosemin hoopt 6 mei 31 jaar te worden. Rosemin en haar vriend krijgen vliegtickets om voor de verjaardag van haar zus naar Uppsala te gaan.

wensen accon avm 100 jaar

Naast bovengenoemde wensen, zijn er nog meer mooie en bijzondere wensen uitgekozen die in vervulling worden gebracht.

 • Mevrouw Simons ontvangt een bos bloemen, een ‘bedank’ oorkonde, een verwenpakket en een live liefdesserenade. Deze wens is ingediend door haar man.
 • Angelie heeft een wens ingediend voor een man op haar stage. Hij ontvangt 3 tickets voor André Rieu op het Vrijthof in Maastricht.
 • Een gezin die onlangs hun man/vader hebben verloren ontvangen vliegtickets voor een trip naar Barcelona en kaartjes voor een wedstrijd van FC Barcelona.
 • Een groep vrijwilligers die mensen in de laatste fase van hun leven bijstaan ontvangen een dagje uit.
 • Mevrouw Wanrooij, die zich inzet voor een kindercrèche in Zuid-Afrika, ontvangt potloden, boekjes, stiften en speelgoed voor de kinderen.
 • De 15-jarige Ruurd die botkanker heeft gaat met zijn vrienden skydiven.
 • Chauffeurs van de Hamac-run ontvangen allemaal een traktatie tijdens de eerst volgende Hamac-run op 17 juni. De bijrijders ontvangen ook een kleinigheidje.
 • De zwager en zus van Kimm ontvangen boodschappenbonnen.
 • Gerlinda gaat samen met haar man en kinderen een weekend naar een vakantiepark. Ze heeft botkanker en is ernstig ziek.
 • Carla heeft alvleesklierkanker en heeft niet meer lang te leven. Ze heeft samen met haar dochter een liedje opgenomen in de muziekstudio van Marco Borsato. Dit liedje is speciaal voor haar uitvaart opgenomen.
 • Wendy krijgt een collier met de as van haar broer er in. Hij is in december overleden.<< terug naar overzicht