http://financieringsruimte

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, is in aantocht. Aangezien de wet in januari 2020 ingaat, kan dat dit jaar al gevolgen voor uw onderneming hebben. Er komen diverse veranderingen aan, onder andere in de ketenregeling, de transitievergoeding en de werkwijze met oproepkrachten. Belangrijk om nu al rekening mee te houden.

WAB
Werkgevers opgelet: WAB to do!
Nog een paar maanden, dan is het 1 januari 2020 en wordt de Wet arbeidsmarkt in balans ingevoerd. Hoe ver bent u met uw voorbereiding? Er verandert veel de komende tijd. Zeker als u met flex- en oproepkrachten werkt. Daarom geven we u zes tips waar u direct mee aan de slag kunt. En hebt u vragen? We helpen u graag. Tip 1: De ketenregeling verandert, inventariseer uw tijdelijke arbeidscontracten Het is verstandig om nu alvast de arbeidscontracten te inventariseren:

Lees meer
Wijziging WW-premie: zo komt u in aanmerking voor het lage tarief
Vanaf 1 januari 2020 wijzigt de wachtgeldpremie (WW). Vanaf dan betaalt u als werkgever een hoge WW-premie bij een tijdelijk dienstverband en een lage premie bij een vast dienstverband. Het verschil tussen het hoge en lage tarief zal 5% zijn. Ontdek hoe u in aanmerking kunt komen voor het lage tarief.

Lees meer
Werkgevers let op: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is in aantocht
WAB De Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, is in aantocht. Aangezien de wet in januari 2020 ingaat, kan dat dit jaar al gevolgen voor uw onderneming hebben. Er komen diverse veranderingen aan, onder andere in de ketenregeling, de transitievergoeding en de werkwijze met oproepkrachten. Belangrijk om nu al rekening mee te houden.

Lees meer
Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
Wet arbeidsmarkt in balans Op 29 juni jl. heeft de ministerraad ingestemd met het wetsvoorstel voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). In dit wetsvoorstel worden o.a. maatregelen voorgesteld op het gebied van de proeftijd, de ketenregeling voor tijdelijke arbeidscontracten, de positie van payrollwerknemers, het ontslagprocesrecht, de transitievergoeding en de WW-premie (afschaffing sectorale indeling). Het wetsvoorstel ligt nu voor advies bij de Raad van State. Het wetsvoorstel WAB moet nog worden goedgekeurd door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer.

Lees meer<< terug naar overzicht