Werkkostenregeling

Een zorgvuldige invoering voorkomt onnodige aanslagen

Werkkostenregeling

De verplichte invoering van de werkkostenregeling is sinds 1 januari 2015 een feit. De overgangsregeling waarbij u kon kiezen voor het oude systeem van vergoedingen en verstrekkingen in de loonsfeer is dan definitief verleden tijd. Een zorgvuldige invoering voorkomt onnodige aanslagen.

jaarrekening 572x300
Wintercheck op de vrije ruimte van de werkkostenregeling
Vrije ruimte werkkostenregeling Nog even en dan is 2016 voorbij. December is traditioneel de maand van feestelijkheden. Kerstpakketten en kerstborrels zijn in aantocht. Kijk nog even goed naar de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Is uw vrije ruimte optimaal benut? Of loopt u risico op de 80% eindheffing?

Lees meer
De werkkostenregeling: hoe zit het ook al weer?
Werkkostenregeling Met ingang van 2015 geldt de werkkostenregeling (WKR) voor iedere werkgever. Dit is een systeem waarbij de onkosten voor de heffing van loonbelasting worden geregeld. Een overschrijding kan leiden tot een forse extra heffing. Blijft u binnen de grens?

Lees meer
Werkkostenregeling: eindheffing
Als u dit artikel leest dan is het jaar 2015 voorbij en kunnen we samen terugkijken naar een jaar waarin vele wetten van kracht werden. Een van die nieuwe wetten waaraan elke werkgever moest gaan geloven was de Werkkostenregeling. In januari 2016 wordt de eindheffing bepaald en in de loonaangifte verwerkt.

Lees meer
De werkkostenregeling
Zorg dat uw administratie voldoet aan de Werkkostenregeling Aan het eind van het jaar moet uw administratie tonen welke vergoedingen en verstrekkingen zijn aangewezen als eindheffingbestanddeel in de vrije ruimte.

Lees meer
Hoge werkkosten
2 werkkostenregeling 572x300 Sinds 1 januari van dit jaar is de Werkkostenregeling verplicht. Vooraf hebt u natuurlijk een inschatting gemaakt over de omvang van uw vrije ruimte en de hoogte van de vergoedingen en verstrekkingen. U wilt niet onnodig 80% belasting betalen over de vergoedingen en verstrekkingen. Sluit uw schatting aan bij de werkelijkheid?

Lees meer
Onkostenvergoeding dga
onkostenvergoeding DGA Profiteer als dga in 2014 nog van een onbelaste onkostenvergoeding van 1,5% onder de werkkostenregeling (WKR)! Bent u directeur-grootaandeelhouder en hebt u nog geen onbelaste onkostenvergoeding over 2014 genoten? Neem dan contact op met uw accountmanager. U hebt de mogelijkheid om alsnog met toepassing van de Werkkostenregeling voor het einde van dit jaar 1,5% van uw fiscale loon met een maximum van € 2.400 netto uit uw bv te halen zonder een euro belasting te betalen.

Lees meer
Werkkostenregeling 2015
Werkkostenregeling (WKR): Van inventarisatie naar implementatie De verplichte invoering van de Werkkostenregeling is, op basis van de huidige verwachtingen op 1 januari 2015 een feit. De overgangsregeling waarbij u kon kiezen voor het oude systeem van vergoedingen en verstrekkingen in de loonsfeer is dan definitief verleden tijd. De noodzakelijke overstap naar de Werkkostenregeling is onontkoombaar en moet goed voorbereid worden. Wil het kabinet toch nog anders, dan zullen er wetswijzigingen in het Belastingplan 2015 opgenomen moeten worden. Deze zullen eerst

Lees meer
Werkkostenregeling 2015
Had de werkgever de afgelopen jaren de keuze de werkkostenregeling toe te passen. Vanaf 1 januari 2015 wordt dit een verplichting voor alle werkgevers. Dit vergt aanpassingen van u.

Lees meer
Werkkostenregeling
2014 zou hét ingangsjaar van de werkkostenregeling worden. De ingangsdatum is voorlopig echter verschoven naar 1 januari 2015. Voor acconavm geen reden om achterover te leunen.

Lees meer<< terug naar overzicht