http://financieringsruimte

Webinars: Ondernemen met focus op de toekomst

Akkerbouw, Melkveehouderij, Tuinbouw, Fruitteelt en Intensieve veehouderij

Webinars: Ondernemen met focus op de toekomst

Als agrarisch ondernemer wilt u nu bewuste en strategische keuzes maken voor de toekomst. Tegelijk is dat niet altijd makkelijk, gezien de ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Speciaal voor agro-ondernemers organiseert acconavm een webinarreeks, extra interessant voor ondernemers in Noord-Nederland*. U ontdekt wat nu écht belangrijk is en hoe u uw veerkracht versterkt voor de toekomst.

Aanmelden kan binnenkort

De webinars vinden plaats in het voorjaar van 2021. De exacte data zijn nog niet voor alle webinars bekend. Zodra de data bekend zijn, kunt u zich via deze pagina aanmelden.

Hoe werkt het?

1. Zodra de data bekend zijn, meld u zich kosteloos aan (voor een of meerdere webinars) via deze pagina.
2. Voorafgaand aan het webinar ontvangt u een link.
3. U kunt de webinars via deze link volgen op uw pc, smartphone of tablet.
4. Na afloop van het webinar kunt u vragen stellen aan onze adviseurs.

Samenwerking of bedrijfsoverdracht

De verkiezingsuitslag in maart heeft mogelijk invloed op de landbouwvrijstelling, de herwaardering van landbouwgrond en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Hoe kunt u daarop anticiperen? Dit webinar is een aanrader voor ondernemers die nadenken over bedrijfsoverdracht óf juist voor schaalvergroting willen gaan via samenwerkingsverbanden.

Datum: 28 januari 2021
Tijd: 20.00 – 21.00 uur

Meld u aan voor ondernemerswebinar

Stikstof en vergunningen

Passen uw vergunningen nog bij het toekomstplaatje van uw bedrijf? En als u in Friesland of Groningen woont: wat zijn de mogelijkheden voor extern salderen? Hebt u inzicht in de actuele wet- en regelgeving en de focuspunten voor uw onderneming?

Verdienmodel

De prijsontwikkelingen in de agrosector zijn grillig. De kostprijzen stegen al langere tijd, corona deed daar bij veel ondernemers een schepje bovenop. Tijd om uw verdienmodel onder de loep te nemen. De rente en aflossing die u betaalt, hangen steeds meer samen met uw rendement. Met die kennis helpen we u graag bepalen: wat zijn de passende schaal en het optimale verdienmodel voor uw bedrijf, nu en in de toekomst? En voor melkveehouders: hoe maakt u een zorgvuldige afweging af tussen biologisch of biodynamisch melken?

Grondgebruik en Gecombineerde Opgave

Grondgebonden melkveehouderij is de toekomst. Hoewel de details van het beleid van Carola Schouten nog niet bekend zijn, kunt u wél alvast voorsorteren op de toekomst. Ook de mestwetgeving verandert continu. Ontdek tijdens het webinar wat dit betekent voor uw onderneming. En waarop u kunt letten als u de Gecombineerde Opgave gaat indienen (deadline 15 mei 2021).

Meer weten?

Hebt u vragen over een van de (thema’s van de) webinars of wilt u een bericht ontvangen zodra de inschrijving voor het eerste webinar geopend is? Neem contact op met ons via agro@acconavm.nl. Wilt u meer tips en adviezen ontvangen, specifiek voor agro-ondernemers? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date.

*De sprekers gaan specifiek in op wet- en regelgeving en ontwikkelingen in Noord-Nederland. Maar ook als u niet in Noord-Nederland onderneemt, bieden de webinars interessante inzichten die relevant zijn voor alle agro-ondernemers. U bent dus van harte welkom!

samenwerken akkerbouw


<< terug naar overzicht